Kuva
Metsä.
Imatra pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteemn 2030 mennessä.

Imatran ilmastopäästöt vähenivät vuonna 2020 lähes kymmenyksen

Tiedote
18.8.2021 11:46
Kokonaispäästöt ovat vähentyneet Imatralla 51 % vuoden 2007 tasosta. Kaupunki jatkaa aktiivista toimintaa päästöjen vähentämiseksi.

Imatran ilmastopäästöt vähenivät viime vuonna 8 %. Vuoden 2007 tasosta päästöt ovat laskeneet kaikilla osa-alueilla.

- Esimerkiksi kaukolämmön osalta päästöt ovat laskeneet 82,7 %, kulutussähkön 70,7 % ja jätteiden käsittelyn päästötkin ovat tippuneet 39,7 %, ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg kertoo.

Viime vuoden päästövähenemää selittävät osittain korona ja lämmin vuosi. Viime vuoden vähenemä on kuitenkin osa tasaista päästöjen laskua: vuodesta 2007 kokonaispäästöt ovat vähentyneet 51 %. Samalla päästöt asukasta kohden ovat laskeneet 45 %.

Seuraa kaupungin ilmastotoimia ilmastomittarista

Imatran kaupunki pyrkii aktiivisesti vähentämään päästöjä kaikilla sektoreilla. Kaupungin ilmastotoimenpiteitä on mahdollista seurata Ilmastomittarista.

- Mittarissa on 39 toimenpidettä, joihin olemme Imatran kaupungilla sitoutuneet kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi, Ahlberg kertoo.

Kaupungin tavoitteena on pyrkiä hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraalius tarkoittaa, että hiilidioksidipäästöjä tuotetaan korkeintaan sen verran kuin niitä voidaan sitoa ilmakehästä hiilinieluihin.

Imatra on myös osa Hinku (hiilineutraalit kunnat) -kuntaverkostoa ja sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Luvut perustuvat Suomen ympäristökeskuksen päästölaskentajärjestelmään. Järjestelmä soveltaa niin sanottuja Hinku-järjestelmän tietoja. Niissä ovat mukana päästöt, joihin kunta voi vaikuttaa suoraan tai välillisesti, joten laskelmista puuttuu valtaosa teollisuudesta ja läpiajoliikenne eli linja-auto- ja tavaraliikenne.

 

Lisätietoja:

Ilmastokoordinaattori Eetu Ahlberg, 020 617 4665, eetu.ahlbergatimatra.fi (eetu[dot]ahlberg[at]imatra[dot]fi)

Ilmastomittari 

Imatran ilmastoteot