

Imatran kaupunki ostaa tuotteita, palveluita ja rakennusurakoita vuosittain noin 44 miljoonalla eurolla. Summasta noin 19 miljoonaa käytetään vapailta markkinoilta ostettaviin palveluihin ja tuotteisiin. Loput hankinnat tehdään kaupungin tytäryhtiöistä tai muista sidosyksiköistä.
Käynnissä olevat kilpailutukset löytyvät tarjouspyynnöistä. Suunnitellut tulevat kilpailutukset löytyvät kilpailutuskalenterista.
Hankinnoista tehdyt päätökset ovat joko viranhaltijapäätöksiä tai toimielinpäätöksiä riippuen siitä, missä hankinnasta on päätetty.
Hankintalaissa määritellään hankinnoille kynnysarvot. Kaikki kynnysarvot ylittävät hankinnat on kilpailutettava hankintalain määräämällä tavalla. Ajantasaiset kynnysarvot löytyvät hankinnat.fi –nettisivuilta tästä linkistä.
Imatran kaupunginhallituksen vahvistama pienhankintaraja on 20 000 euroa. Alle pienhankintarajan olevasta hankinnasta ei tehdä virkamiespäätöstä. Myös kynnysarvojen alle jäävät hankinnat pyritään kilpailuttamaan hankintalainsäädännön mukaisesti vähintään ns. kevyellä kilpailutuksella.
Imatran kaupungin hankinnat toteutetaan hankintalainsäädännön ja kaupungin sisäisen hankintaohjeistuksen mukaisesti.
Kaikki kaupungin hankinnat tehdään taloudellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Hankinnoissa huomioidaan seuraavat periaatteet:
Hankinnoissa on huomioitava mahdollisuuksien mukaan muun muassa sosiaaliset näkökulmat, yritysvaikutukset sekä kestävän kehityksen periaatteet vaikutustenarviointilomakkeen avulla.
Tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutukset on otettava huomioon vähintään sillä tasolla, mitä voimassa oleva lainsäädäntö edellyttää. Kun vaikutuksia arvioidaan, on huomioitava tuotteen tai palvelun koko elinkaari: valmistus, kuljetus, pakkaus, varastointi, käyttö, kierrätys ja jätteenkäsittely. Tyypillinen ympäristönäkökohta on esimerkiksi tuotteen tai palvelun energiatarve.
Hankintoja suunniteltaessa huomioidaan myös sosiaaliset näkökulmat. Hankinnoilla on pyrittävä tukemaan esimerkiksi toimintakyvyltään rajoittuneen väestön työllistämistavoitteita.
Lisäksi hankinnoissa on huomioitava myös harmaan talouden, hintakartellien tai muiden epäterveiden talouden ilmiöiden torjuminen.
Jos olette kiinnostuneita toimimaan Imatran kaupungin toimittajana, olemme kiinnostuneita eri vaihtoehdoista ja vastaamme tiedusteluihin esimerkiksi kaupungin kilpailutuksiin osallistumisesta.