

Imatran Lämpö Oy kelpaa esimerkiksi maailmalla.
Imatralle rakennettiin vuonna 2015 kolme uutta biolämpökeskusta ja uusi kaukolämmön siirtojohto Virasojalta Mansikkalaan ja Vuoksenniskalle. Uusien lämpökeskusten myötä Imatran Lämpö Oy siirtyi kaukolämmön tuotannossa maakaasusta bioenergiaan. Kaasukäyttöiset lämpökeskukset jäivät huippu- ja varalaitoksiksi, joten maakaasua käytetään käytännössä enää vain kovilla pakkasilla.
Imatran kaukolämmöstä yli 98 prosenttia on uusiutuvaa energiaa. Tuotannon energialähteinä käytetään lähiympäristön metsäteollisuuden ja ympäristönhoidon sivutuotteita, kuten kuorta ja puuhaketta. Maakaasun osuus kaukolämmön tuotannon lämmönlähteistä on enää 1,5 prosenttia.
Bioenergialähteiden käyttöönotto laski lämmön tuotannon kasvihuonekaasupäästöjä 25 000 – 30 000 tonnia vuodessa. Vuonna 2019 hiilidioksidin (CO2) ominaispäästöt olivat enää 3,6 g/kWh eli käytännössä imatralainen kaukolämpö on hiilivapaata.
Bioenergiaan pohjautuva lähilämpö ja metsäteollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen ovat osa kiertotaloutta ja omalta osaltaan toteuttavat kaupungin ympäristöstrategiaa.
Lämpökeskusten uudistaminen ja biopolttoaineiden käyttöönotto myös laskivat kaukolämmön hintaa yli 20 prosenttia, mikä on osaltaan lisännyt kaukolämmön kiinnostavuutta Imatralla.
- Imatralla kaukolämpö on lämmitysmuodoista kustannustehokkain ja ympäristöystävällisin. Vakaa ja kilpailukykyinen kuluttajahinta on yhtiön toiminnan kulmakivi, toteaa Imatran Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka.