Rautio

Rautionkylä huvilakaupunginosa sijaitsee kauniin Immalanjärven rannalla. Monet kylässä kasvaneet haluavat perustaa oman kotinsakin Rautioon, ja monilla perheillä on sukupolvet asuvat lähekkäin. 

Raution kaupunginosan pohjoispuolella on Immolan perinteikäs lentokenttä ja etelässä on golfkenttä. Asutus on pääasiassa keskittynyt Salpausselän kankaalle sekä Immalanjärveen laskevalle etelärinteelle. Alueen vanhimmat maalaistalot on rakennettu 1800-luvulla. Taajama-asutusta alueelle alkoi muodostua 1930-luvulla, kun Kaukopään tehtaiden rakentajat ja työntekijät muuttivat alueelle. Sotien jälkeen alueelle rakennettiin runsaasti rintamamiestaloja ja Kaukopään kankaalla myös muutama kerrostalo.

Pientalovaltaisessa taajamassa on viehättäviä puutarhan ympäröimiä omakotitaloja sekä rakennusvalmiita tontteja. Kaukopään tehdas on ollut tärkein työnantaja valmistumisestaan alkaen, muita rautiolaisten työnantajia ovat Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja Rajakoulu.

Rautiossa yhdistyvät maalaiskylän ja kaupunginosan hyvät puolet. On tilaa, rauhaa ja luonnonkauneutta sekä mahdollista harrastaa liikuntaa, ilmailua ja pelata golfia. Immalanjärvi rantoineen tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun niin kesällä kuin talvellakin. Seppoinpolkua pitkin pääsee Vuoksenniskan lietteelle.

Vuoksenniskalle on matkaa 3 km, Mansikkalaan 8 km ja Imatrankoskelle 11 km. Paikallisbussit kulkevat säännöllisesti ja pyörätiet ovat hyvät kaupungin keskustoihin.

Raution kaupunginosayhdistys on Imatran pisimpään toiminut ja yksi aktiivisimmista kyläyhdistyksistä. Yhdistys ylläpitää kylätupaa ja kutomoa päiväkodin rakennuksessa, hallinnoi venepaikkoja kylän rannoilla Immalanjärvellä sekä huoltaa matonpesupaikkaa. Kyläyhdistys järjestää vuosittain tapahtumia sekä kylätuvalla että Immalanjärven rannoilla. Yhdistys tarjoaa kyläläisille mahdollisuuden toimia oman alueen hyväksi talkoissa ja ylläpitää tiiviitä suhteita kaupungin eri toimialoihin ja päättäjiin.

Rautionkylän kotisivut

Related topics