Ilmastomittari

Olemme keränneet ilmastomittariin 51 toimenpidettä, joihin olemme Imatran kaupungilla sitoutuneet kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi. Toimenpiteet on jaoteltu yhdeksään teemaan, jotka näkyvät tällä sivulla.

Suurin osa toimenpiteistä on jatkuvia tai vuodelle 2022 sijoittuvia. Toimenpiteitä päivitetään joka syksy ja toteutumisesta raportoidaan kahdesti vuodessa. Toimenpiteiden toteutumista arvioidaan jokaisen kohdalla erikseen. Tavoitteena on hiilineutraali Imatra vuoteen 2030 mennessä.

Päivitetyt toimenpiteet ovat hyväksytty kaupunginvaltuuston toimesta marraskuussa 2021 ja ne on valittu siten, että kaupungilla on niihin vaikutusmahdollisuuksia ja pystymme seuraamaan niitä. Pyrimme näiden toimenpiteiden avulla järjestämään asiat niin, että ilmastoystävällinen elämä olisi imatralaisille ja Imatralla vieraileville mahdollisimman helppoa.

Kaupunki pystyy tekemään paljon, mutta imatralaisten valinnat ratkaisevat. Toimenpidelista ei ole kaiken kattava, mutta arvioimme ja päivitämme toimenpiteitä jatkossa.

Näillä toimenpiteillä pääsemme oikeaan suuntaan Hiilineutraalin Imatran rakentamisessa!