Kuva
 Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova korosti, että kyseessä on historiallinen allekirjoitus, sillä se on toinen suomalaisen ja ukrainalaisen kaupungin välille laadittu  sopimus, joka on allekirjoitettu nykyisessä uudessa maailman tilanteessa.
Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova korosti, että kyseessä on historiallinen allekirjoitus, sillä se on toinen suomalaisen ja ukrainalaisen kaupungin välille laadittu sopimus, joka on allekirjoitettu nykyisessä uudessa maailman tilanteessa.

Imatran ja ukrainalaisen Nizhynin kaupungin yhteistyösopimus sai ensimmäiset allekirjoitukset

28.12.2022 11:55
Avustuskuormaan mahtuu vielä villasukkia ja -lapasia.

Ukrainalaisen Nizhynin kaupungin ja Imatran välinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänään Zoomin välityksellä. Kyseessä oli allekirjoitusprosessin ensimmäinen vaihe. Lopullisen sinettinsä sopimus saa tammikuussa, kun Nizhynin kaupungin edustajat saapuvat Imatralle.

Verkkotapaamisessa oli mukana myös Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova, joka on ollut aloitteellinen kaupunkienyhteistyön käynnistämisessä. Suurlähettiläs korosti, että kyseessä on historiallinen allekirjoitus, sillä tämä on järjestyksessään toinen suomalaisen ja ukrainalaisen kaupungin välille laadittu  sopimus, joka on allekirjoitettu nykyisessä uudessa maailman tilanteessa. Ainoastaan Harkovan ja Turun sopimus on allekirjoitettu ennen tätä.

Imatran kaupungin puolesta sopimuksen allekirjoitti kaupunginjohtaja Matias Hilden ja vastaavasti Nizhyniä edusti kaupunginjohtaja Oleksandr Kodola. Mukana Imatralta oli myös yhteysjohtaja Tea Laitimo.

− Kulttuuriyhteistyö on varmasti yksi tärkeä osa meidän kumppanuuttamme nyt aluksi, mutta myöhemmin on mietittävä sitä, miten imatralaiset ja eteläkarjalaiset yritykset sekä eri toimijat pääsisivät omalla osaamisellaan auttamaan jälleenrakennusvaiheessa Nizhynin kaupunkia, Hilden miettii.

Zoom-tilaisuudessa Nizhynin kaupungin edustajat. Keskellä kaupunginjohtaja Oleksandr Kodola.

Nizhynin kaupunginedustajat verkkotilaisuudessa. Keskellä kaupunginjohtaja Oleksandr Kodola.

Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden allekirjoitti sopimuksen ja toivottaa Nizhynin edustajat tervetulleeksi Imatralle tammikuussa.

Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden allekirjoitti sopimuksen ja toivottaa Nizhynin edustajat tervetulleeksi Imatralle tammikuussa.

Avustuslähetys lähdössä loppiaisen jälkeen

Imatran kaupunki on aiemmin lähestynyt pohjoisukrainalaista Nizhynin kaupunkia ja kysynyt voisiko kaupunkilaisia auttaa jollain lailla.

- He toivoivat aggregaatteja, lämmittimiä ja virta-asemia kaupunkilaisille järjestettäviin tukipisteisiin. Nyt nämä on hankittu ja avustuslähetys pääsee matkaan loppiaisen jälkeen, Laitimo sanoo.

Imatran kaupunki toivoi joulun alla myös uusia villasukkia ja -lapasia jaettavaksi pieninä lahjoina Nizhynin asukkaille. Niitä on jo lyhyessä ajassa tullut useita kymmeniä, mutta lisää otetaan yhä vastaan kaupungintalon asiakaspalvelussa aina 5.1. asti. Asiakaspalvelun aukioloaja ovat luettavissa täällä.

− Iso kiitos jo kaikille sukkia ja lapasia toimittaneille. Ihmiset ovat aktivoituneet auttamaan hyvin nopeasti, Laitimo toteaa.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

 

Kommentit

Erkki Makkonen
Keskiviikko
28/12/2022
20:27

Tänään tuli uutisisa juttua …

Tänään tuli uutisisa juttua "käyttämättömistä" Äitiys pakkauksista. Onnistuiskohan niiden suuntaaminen Ukrainaan. No ei ole Imatran asia, mutta jos joku veis ajatusta eteenpääin. t:Erkki

187
198

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.