Kuva
Ukrainalainen Danylo Kabanov.  laittoi kuuseen rauhaa toivottavan tähden.
Ukrainalainen Danylo Kabanov laittoi kuuseen rauhaa toivottavan tähden.

Suomalais-ukrainalainen lippurivi koristaa joulupuuta kaupungintalolla

Tiedote
30.11.2022 11:11
Valmistelevan opetuksen oppilaat askartelivat tänä vuonna koristeet.

Imatran kaupungintalon perinteisen joulukuusen koristelivat tänä vuonna valmistelevan opetuksen oppilaat, jotka opiskelevat niin kaupungintalolla kuin Kosken koulukeskuksessa.

Oppilaat ovat muuttaneet Suomeen ja opiskelevat parhaillaan suomen kieltä ennen kuin siirtyvät luokkaryhmiin koulukeskuksiin.

Kaupungintalon joulukuusen koristelu on vanha perinne. Aina vuosittain yksi kaupungintalolla työskentelevä tiimi kaunistaa  itse tehdyillä koristeilla kuusen. Tämä ryhmä haastaa seuraavan vuoden koristelijoiksi jonkun toisen tiimin. Viime vuonna kuusen koristeli kaupungin uusi johto. Nyt kaupunginjohtaja Matias Hilden ja palvelujohtaja Arja Kujala päättivät haastaa kuusen koristeluun oppilaat.

Lapset olivat askarrelleet monen metrin mittaiset lippunauhat, joissa on niin Suomen kuin Ukrainan lippuja. Lisäksi kaupungintalon valmistelevan opetuksen ukrainalaiset oppilaat olivat tehneet tähtiä, joiden keskellä luki suomen kielellä mitä he toivovat jouluksi ihmisille. 

- En tiedä onko kuusi ollut koskaan näin kaunis. Kun kuusessa on toivotus rauhasta, se oikeasti koskettaa. Tämä on ajankohtainen ja luo hyvää joulumieltä  kaikille täällä työskenteleville sekä kaupungintalon asiakkaille, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen sanoo.

Kuusiperinteen jatko on avoin, sillä ensi jouluna kaupungintalon toiminnot ovat jo keskustassa. 

- Perinnettä olisi mukava jatkaa, mutta katsotaan nyt miten se onnistuu, Hupli-Oinonen jatkaa.

Kuusi on poikkeuksellisen kaunis.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 617 2400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.