Kuva
katutaiteen tekemistä
Sinikeltainen, 24 metriä pitkä matto syntyi yhdessä tehden nopeasti.

Imatra kunnioittaa Ukrainan kansallispäivää

Tiedote
24.8.2022 14:56
Keskustaan maalattiin tänään 24 metriä pitkä sinikeltainen matto.

Ukrainan kansallispäivä on tänään keskiviikkona 24.8.  SEn kunniaksi Imatran kaupunki liputtaa Ukrainan lipuilla urheilutalon, Kulttuuritalo Virran ja kaupungintalon pihalla.

Lisäksi keskustassa maalattiin aamupäivällä yhteisötaidematto. Sen toteuttivat Kosken koulukeskuksen oppilaat, vastaanottokeskuksen ukrainalaiset asukkaat ja FinAID-avustusjärjestön väki. Kaupungin puolelta maalaamassa olivat vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden, valtuuston puheenjohtajistosta Anna Helminen ja Päivi Marttila sekä kaupunginhallituksen johdosta Ilkka Nokelainen ja Mikko Airas.

─ Tämä on meidän tapamme osoittaa myötätuntoa Ukrainalle ja toivottaa meille muuttaneet ukrainalaiset tervetulleeksi Imatralle, vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden kertoo.

Ideat yhteisötaidematon maalaamisesta ja kansallispäivän liputtamisesta syntyivät valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistossa.

Elokuun ajan kaupunki on myös osoittanut myötätuntoaan ukrainalaisille soittamalla ennen jokaista koskinäytöstä Ukrainan kansallislaulun.

Vapaaehtoisia avustuskuormia myös Imatralta

Mukana maalaamassa oli myös kaksi Fin AID-yhdistyksen aktiivia. Toinen heistä on kahdeksan avustuskuormaa Ukrainaan vienyt imatralainen Joni Salmi.

─ Olemme vieneet avustustarvikkeita muun muassa sairaaloille, tavallisille ihmisille ja Harkovan eläintarhalle, Salmi kertoo

Yhditys on tehnyt kaikkiaan jo noin 50 avustusreissua.

─ Periaatteemme on, että viemme avustustavaraa sinne ja tuomme aina ihmisiä tännepäin paluumatkalla, Salmi kertoo.

Viimeisellä paluumatkalla Salmen kyydissä matkasi vuonna 1933 syntynyt vanha rouva turvaan Suomeen.

─ Kyllä se aika kovalta tuntui, että ihminen on selvinnyt yhden maailmansodan ja nyt sitten joutui jättämään kotinsa, Salmi miettii.

 

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Helminen, p. 020 617 2280, anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 040 593 0552, ilkka.nokelainenatimatra.fi (ilkka[dot]nokelainen[at]imatra[dot]fi)