Kuva
Pato Ukrainan väreissä.
Kosken pato valaistiin Ukrainan sävyissä ensimmäisen kerran sodan syttymisen jälkeen. Nyt patoa ei valaista, vaan koskiuoma.

Imatra nostaa Ukrainan lipun joulun ajaksi

Tiedote
8.12.2022 08:42
Myös koskiuoma valaistaan Ukrainan väreissä ensi viikolla.

Imatran kaupunki osoittaa myötätuntoa nostamalla Ukrainan lipun kävelykadun lipputankoon perjantaina 9.12. Lippu liehuu kävelykadulla joulun ajan eli loppiaiseen asti.

− Joulurauha on tänä vuonna erityisen koskettava asia, kun Euroopassa on käynnissä sota. Liputtamisella osoitamme solidaarisuutta Ukrainalle ja toivomme rauhaa, kaupunginjohtaja Matias Hilden sanoo.

Liputtamisen ohella Imatran kaupunki osoittaa myötätuntoa Ukrainaa kohtaan valaisemalla koskiuoman sinikeltaisin sävyin viikon ajaksi.

− Lupasimme valaistuksen jo elokuussa. Koskiuoman valot on nyt saatu korjattua ja valaistus toteutetaan maanantaista 12.12. alkaen. Koski on valaistu Ukrainan värein viikoksi pimeän aikaan, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen kertoo.

Tämän viikon ajan koski on valaistu sinivalkoisin värein Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

Jo tätä ennen kaupunki on tukenut Ukrainaa valaisemalla kosken sinikeltaisin valoin heti sodan syttymisen jälkeen, soittamalla kuukauden ajan Ukrainan kansallislaulua koskinäytöksissä, avustamalla sekä maalamalla yhteisötaidematon Ukrainan väreissä keskustaan.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 617 2400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)