Kuva
linja-auto edestä, taustalla parkkipaikka ja kuusia.
Bussien kulkuun päätös ei vaikuta.

Ukrainan passilla voi matkustaa maksutta Imatran busseissa

Tiedote
10.3.2022 08:16
Pieni ele heille, jotka ovat paenneet sotaa Etelä-Karjalaan.

Sotaa pakenevia ukrainalaisia on saapunut myös Etelä-Karjalaan. Imatran tarjoaa heille maksuttoman matkustusoikeuden kaupungin paikallisbusseissa. Jo aiemmin on tehty päätös rahallisesta tuesta Ukrainaan avustusjärjestöjen kautta.

─ Imatran kaupunkikehityslautakunta on alustavasti sopinut asiasta. Lopullisen päätöksen lautakunta tekee 29.3. Maksuton bussiliikenne ukrainalaisille alkaa jo lauantaina 12.3., kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma kertoo.

Vastaavan päätöksen on tehnyt ainakin Lappeenrannan kaupunki ja Helsingin seudun liikenne.

Ukrainan kansalaiset voivat käyttää voimassa olevaa Ukrainan passia tai muuta soveltuvaa asiakirjaa 30.4.2022 asti tai enintään Ukrainan sodan ajan Imatran kaupungin joukkoliikenteessä linjoilla 1-6 matkustamiseen.

Maksutta myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikenteessä

Myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa sopimusliikenteessä voivat ukrainalaiset matkustaa ilmaiseksi passilla tai poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston (Migri) myöntämällä passin haltuunottotodistuksella. Menettely on tässä vaiheessa voimassa kevään liikennöintikauden loppuun 5.6.2022 asti.

Käyttöoikeussopimusten osalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus korvaa ukrainalaisten ilmaismatkat kertalipun hinnalla liikenteenharjoittajalle.

Lisätietoja:

kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, puh. 020 617 4418 paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi)

 

Tiedotetta päivitetty 29.3.2022 klo 13.20: Lisätty tieto Ely-keskuksen liikenteestä