Kuva
Imatrankoski Ukrainan väreissä valaistuna
Imatran kaupunki valaisi viikon ajan padon Ukrainan väreissä kevättalvella.

Imatra tukee ukrainalaisia avustusjärjestöjen kautta

Tiedote
7.3.2022 18:56
Yhteistyösuhteet Venäjälle katkaistu.

Imatran kaupunki tukee Ukrainaa 25 612 eurolla eli eurolla per imatralainen. Tuki sodan keskellä eläville ohjataan tasaerin Unicefin, Pelastakaa Lapset -yhdistyksen ja Suomen Punaisen Ristin kautta. Kaupunginhallitus teki tukipäätöksen maanantaina.

Imatran kaupunki on niin ikään päättänyt katkaista yhteistyösuhteensa Venäjään. Yhteistyöstä on luovuttu jo viime viikolla.

Viranhaltijat antoivat kaupunginhallitukselle selvityksen kaikista Ukrainan kriisiin liittyvistä toimista. Kaupunki on muun muassa tarkistanut varautumissuunnitelmansa ja kriisiviestintäohjeensa.

Kaupunki tiedottaa häiriötilanteista ja niihin varautumisesta omilla verkkosivuillaan osoitteessa imatra.fi/hairiotilanne. Näitä sivuja päivitetään ja täydennetään lisäohjeilla, mikäli jokin isompi kriisitilanne uhkaisi kaupunkilaisia.

Varautuminen on aina tärkeää, mutta toivomme myös, että me kaikki pyrimme nyt luomaan turvallista arkea lapsille ja nuorille, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo.

Imatran kaupunki toivoo, että kaupungissa asuviin, venäjää äidinkielenään puhuviin ei kohdistettaisi asiatonta käytöstä tai vihapuhetta.

 

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 040 593 0552, ilkka.nokelainenatimatra.fi (ilkka[dot]nokelainen[at]imatra[dot]fi)

palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)