Kuva
Imatran kaupungin tilahallintapäällikkö Petri Nuutinen (vas.), IBU Cupin kilpailujohtaja Kristjan Oja, Imatra Base Campin myyntipäällikkö Anni Toiviainen, Imatran Urheilijoiden Saku Miikki ja Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.
Imatran kaupungin tilahallintapäällikkö Petri Nuutinen (vas.), IBU Cupin kilpailujohtaja Kristjan Oja, Imatra Base Campin myyntipäällikkö Anni Toiviainen, Imatran Urheilijoiden Saku Miikki ja Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Imatra on askeleen lähempänä kansainvälisiä ampumahiihtokilpailuja

Tiedote
22.6.2022 14:37
Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) arvioijat suosittelevat, että Ukonniemi-stadionille myönnetään kansainväliset kilpailut mahdollistava B-lisenssi. Päätöksen lisenssistä tekee tulevana syksynä liiton tekninen komitea.

Imatran Ukonniemessä on selvitetty tällä viikolla ampumahiihtostadionin kelpoisuutta kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen.

Stadionilla vierailivat Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU Cupin kilpailujohtaja Kristjan Oja sekä IBU Junior cupin kilpailujohtaja Arne Eidam.

Oja ja Eidam tekivät stadionilla katselmuksen, jonka tarkoituksena oli selvittää, voitaisiinko Ukonniemen stadionille myöntää ampumahiihtoliiton kansainväliset kilpailut mahdollistava B-lisenssi.

— Lisenssin myöntämiselle ei mielestämme ole estettä.  Rata vaatii pieniä muutostöitä, mutta muutoin kaikki on kunnossa, Oja sanoo.

Päätöksen B-lisenssin myöntämisestä tekee kansainvälisen ampumahiihtoliiton tekninen komitea. Päätös tehdään tulevana syksynä.

B-lisenssi mahdollistaa MM-kilpailuja ja maailmancupin osakilpailuja pienempien kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen järjestämisen.

Ukonniemessä on kaikki tarvittava

Imatran kaupungin tilahallintapäällikkö Petri Nuutinen on tyytyväinen katselmuksen alustavaan tulokseen.

Ukonniemen alue alkaa nyt näyttää voimaansa, hän toteaa.

—Suunnittelussa on pyritty määrätietoisesti siihen, että Ukonniemi palvelee niin kuntalaisia kuin ammattiurheilijoitakin parhaalla mahdollisella tavalla. Kun kaikki toiminnot ovat lähekkäin, mahdollisuudet kaikenlaiseen toimintaan kasvavat, hän sanoo.

Isojen, kansainvälisten kilpailujen järjestäminen vaatii toimivat puitteet. Ladun ja radan lisäksi tarvitaan oheistiloja: urheilijoille ja toimitsijoille on esimerkiksi järjestettävä ruokailu- ja huoltotiloja, median edustajat tarvitsevat työtilat ja kilpailijat, toimitsijat ja katsojat tarvitsevat majoituksen.

—Täällä kaikki tarvittava on valmiina, Kristjan Oja tiivistää.

Lisenssi nostaisi stadionin uudelle tasolle

Imatran urheilijoille B-lisenssi ja mahdollisuus kansainvälisiin ampumahiihtokilpailuihin olisi iso askel eteenpäin.

—Stadion nousisi kansainvälisten kilpailujen myötä kokonaan uudelle tasolle, toteaa Imatran Urheilijoiden Saku Miikki.

Nyt haettavaa B-lisenssiä ei ole Suomessa missään muussa kaupungissa. Suurimmat kansainväliset ampumahiihtokilpailut mahdollistava A-lisenssi on myönnetty Suomessa ainoastaan Kontiolahdelle.

—Meille yhteistyö on avainasemassa. Imatran B-lisenssi laajentaisi Suomen mahdollisuuksia järjestää kansainvälisiä kilpailuja ja vahvistaisi lajin asemaa koko maassa, Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki toteaa.

Mikäli Imatralle myönnetään kansainvälisen ampumahiihtoliiton B-lisenssi, ensimmäiset kansainväliset kilpailut voitaisiin järjestää Ukonniemi-stadionilla aikaisintaan vuonna 2024. Kansainvälisiä kilpailuja hakee lajiliitto yhteistyössä järjestävän seuran kanssa.

 

Lisätietoja:

Tilahallintapäällikkö Petri Nuutinen, Imatran kaupunki, petri.nuutinenatimatra.fi (petri[dot]nuutinen[at]imatra[dot]fi), 020 617 1200

Saku Miikki, Imatran Urheilijat, saku_miikkiathotmail.com (saku_miikki[at]hotmail[dot]com), 040 669 6596

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki, Suomen Ampumahiihtoliitto, tapio.pukkiatbiathlon.fi (tapio[dot]pukki[at]biathlon[dot]fi), 046 878 2200