Viime vuonna hiihtostadionilla kisattiin SM-tasolla.
Viime vuonna hiihtostadionilla kisattiin SM-tasolla.

Liikunta- ja urheilumatkailusta jää 7,8 miljoonan euron vuositulot

Ponnistelut Rauha-Ukonniemeen ovat poikineet Taloustutkimuksen mukaan tulosta.

Tuoreen Taloustutkimus Oy:n tekemän selvityksen mukaan Rauhan ja Ukonniemen alueelle tehdyt panostukset ovat kannattaneet.

─ Meillä ei ole ollut aikaisemmin ulkopuolisen arvioijan faktaa tuloksista. Tutkimus paljasti, että liikunta- ja urheilumatkailusta kertyy merkittävä tulonlisä alueelle, Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko toteaa.

Tutkimus kartoitti liikuntamatkailusta karttuvia eri palveluiden ja kaupan alan tuloja vuodelta 2019. Näiden perusteella alueelle jäi viime vuonna 7,8 miljoonan euron potti. Tämän lisäksi matkailutulosta 3,3 miljoonaa euroa on sellaista, jota ei voi kohdentaa alueellisesti.

─ Rauha-Ukonniemestä on kasvamassa merkittävä liikuntatapahtumakeskittymä, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm toteaa tulosten perusteella.

Urheilu lisäsi yöpymisiä lähes 30 000

Leirit lisäsivät viime vuonna kotimaisia ja ulkomaisia yöpymisiä yhteensä 12 780 kappaleella. Isompiin urheilutapahtumiin osallistuneet katsojat merkitsivät noin 10 000 yöpymisvuorokautta muiden matkailijoiden lisäksi.

Myös eri urheilulajien tapahtumat ja pelit kasvattavat harrastajien yöpymisten määrää alueella noin 7000 kappaleella. Näin ollen kaiken kaikkiaan liikunta- ja urheilumatkailun tuoma lisä alueelle oli lähes 30 000 yöpymisvuorokautta.

Ampumahiihto ja jääkiekko vetivät

Eniten pelkkiä leiriyöpymisiä alueelle toivat viime vuonna urheilulajeista jääkiekko (6360 yötä) ja ampumahiihto (2920).

─ Hienoa, että myös ampuma- ja murtomaahiihdon kilparyhmät ovat ottaneet Imatran leiripaikakseen, kiitos ensilumenladun. Stadionin investoinneille on saatu selvästi katetta. Näillä elinkeinoelämää elävöittävillä tulovirroilla voimme turvata imatralaisille liikkujille kattavat ja monipuoliset olosuhteet harrastaa ja kokoontua liikkumaan perheen ja ystävien kanssa upeissa Ukonniemen olosuhteissa, vs. apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Aallikko, p. +358 20 617 7007, jukka.aallikko@imatrabasecamp.fi

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heino@imatra.fi

Tutkimusjohtaja Pasi Holm, p. 050 374 7462, pasi.holm@taloustutkimus.fi

"Rauha-Ukonniemestä on kasvamassa merkittävä liikuntatapahtumakeskittymä."

- Tutkimusjohtaja Pasi Holm, Taloustutkimus Oy -