Kuva
Miesten joukkueet palkintokorokkeilla.
Miesten viestin palkintojenjako Imatran edellisistä SM-hiihdosta vuodelta 2019

Imatralla hiihdetään SM-hiihdot 7.-9.1.2022

Tiedote
24.6.2021 14:25
Imatra tarttui tilaisuuteen, kun Tampereelle suunnitellut kisat haluttiin siirtää lumivarmempaan paikkaan.

SM-hiihdot kisataan Imatralla tammikuun alussa sekä Rovaniemellä huhtikuussa. 

Alunperin Tampereelle myönnetyt SM-kisat hiihdetään tulevana talvena poikkeuksellisen aikaisin, joka luo ennalta ison lumiriskin. Imatra oli valmis nopealla aikataululla ottamaan kisat ja alueella on lumivarmuus jo tuohon aikaan, Suomen hiihtoliitto kertoo tiedotteessaan.

Imatran urheilijoiden Kari Ahonen on lähdössä positiivisin mielin kohti tulevaa kautta ja SM-kisa järjestelyjä.

– Seuramme on järjestänyt viimeisen 10 vuoden ajan yleisen sarjan SM-hiihtoja muutaman vuoden välein. Nyt koronan takia rytmiin meinasi tulla muutos, mutta isännyyden siirtymisen myötä saadaankin Imatralla hiihtää SM-mitalleista jo tulevana talvena. Lumitilanne on meillä hyvä, viime talven jäljiltä lunta on säilössä, joten vaikka talvesta tulisi vähäluminen, saadaan kisaradat rakennettua, Ahonen kertoo.

Hiihtoliiton kilpailunjohtaja Hannu Koivusalon mukaan tulevan kauden kalenterin kasaamisessa oli pieniä haasteita vilkkaan kansainvälisen kilpailukauden myötä.

– Suomen Cup kalenteri on aika lailla normaali alku- ja loppukauden tiimoilta. Imatran SM-hiihdot tulevat aikaisin, mutta kyseessä on ainut vapaa viikonloppu maailmancupista talven aikana. Vantaan Suomen Cup jatkaa viikkokisana jolloin pystymme välttämään suoran päällekkäisyyden MC-kisojen kanssa, Koivusalo summaa tulevan kauden hiihtokalenterin.

Lisätietoja

Kari Ahonen, Imatran Urheilijat, p. 0400 716386, kariolavi.ahonenatgmail.com (kariolavi[dot]ahonen[at]gmail[dot]com)