Kuva
Hoivakodeissa edessä muuttoviikot.

Ekstote tiedottaa: Asukkaat ja henkilöstö siirtyvät neljästä hoivakodista Attendon uusiin tiloihin

Tiedote
3.6.2020 18:54
Kielonrinteen, Sinikellon, Sinkin ja Leppärouskun asukkaat pääsevät uusiin tiloihin.

Eksote siirtää neljän Imatralla sijaitsevan hoivakodin toiminnan henkilöstöineen Attendo Oy:lle liikkeenluovutuksena. Hoivakotien asukkaat muuttavat kesäkuun aikana Attendon rakennuttamiin uusiin hoivakoteihin. Myös työntekijät siirtyvät liikkeenluovutuksen myötä uusiin tiloihin, joten asukkailla on ympärillään jatkossakin tuttu henkilöstö.

Eksoten hallitus hyväksyi liikkeenluovutussopimuksen kokouksessaan 20.11.2019. Liikkeenluovutuksessa Attendolle siirtyy neljän hoivakodin, Kielorinteen, Leppärouskun, Sinikellon ja Sinkin, toiminta henkilöstöineen. Henkilöstö siirtyy niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Asiasta on tiedotettu sekä henkilöstöä että asukkaita ja heidän läheisiään jo joulukuussa 2019, kun päätös liikkeenluovutuksesta tehtiin.Toiminnan oli tarkoitus siirtyä Attendon uusiin tiloihin jo huhtikuussa, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi muuttoja jouduttiin viivästyttämään. Koronatilanteen ollessa nyt rauhallinen saadaan asukkaiden muutot toteutettua kesäkuun aikana.

Muutot toteutetaan porrastetusti seuraavalla aikataululla:

  • Torstaina 4.6. Kielorinteen ja Sinikellon asukkaat muuttavat Attendo Koskeen
  • Keskiviikkona 10.6. Sinkin asukkaat muuttavat Attendo Koskeen
  • Perjantaina 12.6. Leppärouskun asukkaat muuttavat Attendo Vuoksenniskaan

Attendo ja Eksote ovat tehneet muuttojärjestelyt tiiviissä yhteistyössä. Muutoissa huomioidaan tarkasti turvallisuuteen ja suojautumiseen liittyvät seikat, kuten suojautumisvarusteiden käyttö ja hygieniaohjeistukset. Poikkeusoloista johtuen omaiset eivät valitettavasti voi osallistua muuttoon tai esimerkiksi uusien asukashuoneiden sisustamiseen.

Asukkaat maksavat jatkossa Attendolle vuokran sekä Eksoten asiakasmaksujen mukaisen maksun hoivasta ja hoidosta. Asukkailla on mahdollisuus hakea Kelalta asumistukea vuokraan sekä eläkkeensaajan hoitotukea hoivan ja hoidon maksuun.

Asukkaaksi Attendo Koskeen ja Vuoksenniskaan hakeudutaan Eksoten palvelutarpeen arvioinnin kautta. Jos koet itselläsi tai läheiselläsi olevan tarvetta palveluasumiselle, voit olla yhteydessä ensineuvoon p. 05 352 2370. Palveluntarpeen arvioinnissa tarkastellaan henkilön toimintakykyä ja avuntarvetta. Mikäli yksiköissä on vapaita paikkoja, niihin voi hakeutua myös itse maksavana asiakkaana. Vapaita paikkoja voi kysyä suoraan haluamansa hoivakodin johtajalta.

 

Lisätietoja:

Hanna Rönkkönen

Palvelupäällikkö, Eksote

p. 040 127 4105

hanna.ronkkonenateksote.fi (hanna[dot]ronkkonen[at]eksote[dot]fi)

 

Heli Laakko-Mankki

Aluepäällikkö, Attendo

p. 044 494 4650

heli.laakko-mankkiatattendo.fi (heli[dot]laakko-mankki[at]attendo[dot]fi)