Kuva
Ketterän voitonjuhla

Vuosi 2019 oli kouluinvestointien aikaa

Tiedote
30.12.2019 15:50
Koejuna Pietariin loi uskoa uudenlaiseen matkailutuotteeseen.

Kulunut vuosi 2019 on ollut vahvasti kouluinvestointien aikaa Imatralla. Kaupunki lunastaa lupaustaan terveistä ja toimivista koulutiloista.

Vuoksenniskan koulukeskuksen uudisrakennus otti uudet oppilaat vastaan elokuussa.

Mansikkalassa Suomen suurin puukoulu on valmistunut kuukausi kuukaudelta.

Kosken koulukeskuksen uudisrakennuksen työt aloitettiin puolestaan marraskuussa paikallisen rakennusyhtiön voimin.

Koulujen väki on ollut joka puolella kaupunkia isojen muutosten keskellä.

Ilmastoa ja rautatietä

Paljon muitakin merkittäviä asioita mahtui tähän vuoteen. Esimerkiksi koejuna Pietariin osoitti, kuinka helposti Imatralle voisi päästä miljoonakaupungista piipahtamaan ja päinvastoin. Rautatierajan kansainvälistämiseksi tehdään nyt kovasti töitä.

Toinen merkittävä tavoite on pyrkimys kohti hiilineutraaliutta. Kaupunki sai vuoden lopulla uuden ilmasto-ohjelman.

Myös Imatran Lämpö on vuoden aikana ollut monella taholla esillä ilmastoasioissa. Yhtiö otti bioloikan. Nyt kaukolöämmöstä yli 96 prosenttia on uusiutuvaa energiaa.

Uutta on myös kesällä julkistettu suunnitelma hiilineutraalista Mioni-yrityspuistosta.

Teatteria ja uusi kirjastotila

Vuoksenniskalla kirjasto muutti uusiin tiloihin senioritaloon ja avautui samalla omtoimikirjastona. Kokemukset ovat olleet hyviä.

Kulttuurin saralla on kaupunki antanut jälleen vahvoja näyttöjä. Menestystarinaa jatkoi muun muassa teatteri, joka ylitti kävijätavoitteensa tänä vuonna.

Ketterän juhlaa

Helmikuussa maan parhaimisto kisasi SM-maasothiihdon palkintosijoista Imatran Ukonniemessä. Yksi vuoden kohokohtia oli Ketterän Mestis-voitto. Se toi ilon pintaan kaupunkiin. Ja sitähän juhlittiin Koskenpartaalla komeasti huhtikuussa auringon paisteessa.

Imatranajo kokosi jälleen katuradan varteen katsojia. Tänä vuonna kisoissa oli valitettavasti surureunat, kun sveitsiläinen kuljettaja menehtyi.

Ukonniemen urheilukentän parin vuoden mittava remontti valmistui.  Syksyllä nostettiin harkittavaksi myös uimahallin ja urheilutalon kohtalo. Niistä päättäminen jää ensi vuoteen.

Alapuolella on tusina kuvia merkittävistä uutistapahtumista. Katso pintaraapaisu Imatran vuodesta 2019.