Mioni

Mionilla elinvoimaa Imatralle

Suomen ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto perusteilla Imatralle.

 

Imatralle ryhdytään hakemaan hanakasti kasvuyrityksiä. Sitä varten on luotu Mioni-strategia, jonka alle on rakentumassa sekä Mioni Industrial Park ja Mioni Startup Campus.

Näiden tarkoitus on luoda uudenlainen, hyvin käytännönläheinen tapa houkutella teknologia-alan yrityksiä paikkakunnalle.

─ Haluamme tarjota yrittäjille räätälöidyt rakentamisen, rahoituksen, kiinteistöjen ylläpidon ja neuvonnan palvelut, Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi toteaa.

Yrittäjää tuetaan, jotta alkutaival olisi mahdollisimman helppo. Neuvontaa saa muun muassa työvoiman saatavuuteen.

Palveluista yrittäjille vastaavat Mitra ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö (Kehy). Tukena ovat näiden yhtiöiden verkostot.

Mioni Industrial Park  

Yrityspuisto tarjoaa räätälöityjä toimitiloja joustavasti niin teknologiayrityksille kuin kansainväliselle teollisuudelle.

Yrityspuisto jakaantuu kahdelle eri alueelle Imatralla: Korvenkantaan Kuutostien kupeeseen ja Pelkolaan raja-aseman läheisyyteen.

─ Korvenkannassa työstetään jo kaavaa, Pelkolassa kaavaa voidaan muokata tulevan toimijan tarpeiden mukaan, Nurmi kertoo.

Mioni Industrial Park tarjoaa yrityksille yrityspuiston, joissa kestävä kehitys ja hiilineutraalius ovat ydintavoitteita esimerkiksi energiantuotannossa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto.

Yrityspuisto perustuu ajatukseen alhaisista käyttökuluista ja sijaintietuun kahden ison kaupungin eli Helsingin ja Pietarin välissä.

─ Nyt käynnistämme ankkuriasiakkaan etsiminen Mioni Industrial Parkiin, Nurmi sanoo.

Mioni Startup Campus

Ensimmäisenä  liikkeelle lähtee Mioni-perheeseen kuuluva Mioni Startup Campus. Se tulee sijoittumaan Mansikkalan alueelle. Yksi vaihtoehto on Linnalan koulu.

─ Olemme tutkineet tiloja. Koulukiinteistö on korjattavissa. On muistettava, että kiinteistöä ei vaadittu missään vaiheessa purettavaksi viranomaisten taholta. Sisäilmatyöryhmän suositus oli, että korjaus ei ole suotavaa tehdä silloin, kun tiloissa on käyttäjiä, Nurmi toteaa.

Start up  –yrittäjille ja -työntekijöille tarjotaan asuntoja Pilvikujan opiskelija-asunnoista, jotka jäävät ammattikorkeakoulun siirtymisen vuoksi vajaalle käytölle.

Mioni Startup Campukseen ovat kaikki aloittavat teknologiayritykset tervetulleita vuokralaisiksi. Alustavan kartoituksen perusteella kiinnostusta tällaiselle yrityskampukselle voisi olla erityisesti Venäjällä.

─ Yhden venäläisen start up –yrityksen kanssa on sopimus jo olemassa. Se sijoittuu kesän aikana Imatralle. Lukuisia kyselyjä Venäjältä on tullut. Lähdemme kertomaan Imatran uusista mahdollisuuksista Pietariin seuraavan kerran 25.4, Nurmi kertoo.

 

Mionille on avattu omat verkkosivut. Tutustu uudenlaiseen yrityspuistoon täältä

 

Lisätietoja:

Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi, p. 05 235 2850, lassi.nurmi@mitra.fi