Kuva
lasinen seinä
Uusia siirtoseiniä on luvassa koulukeskukseen. Arkistokuva.

Mansikkalan koulukeskuksen tiloja muokataan palautteen pohjalta

26.1.2023 13:39
Suunnitelmissa muun muassa siirtoseinillä käytäviä.

Henkilökunnalta ja tilojen muilta käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta Mansikkalan koulukeskuksessa tullaan tekemään muutamia tilamuutoksia tämän vuoden aikana.

Muutoksilla on tarkoitus rauhoittaa luokkatiloja läpikulkemiselta.

Alaluokkien puolelle rakennetaan uusi siirtoseinällä rajattu käytävä, jonka avulla vähennetään suuren avotilan läpiliikenteen aiheuttamaan häiriötä. Lyhyempi käytävä tehdään myös luonnontieteiden luokkien yhteyteen.

Näiden kustannusarvio on yhteensä 267 671 euroa.

Lisäksi lukion fysiikan ja kemian luokassa parannetaan ilmanvaihtoa. Urakka on tällä hetkellä suunnittelussa ja sen jälkeen rakennusurakka kilpailutetaan.

Myös viilennysurakka tänä vuonna

Mansikkalan koulukeskuksen muutostöiden kokonaiskustannusarvio vuodelle 2023 on 750 000 euroa. Tämä summa sisältää edellä mainitut käytäväratkaisut ja ilmanvaihtokorjaukset sekä muun muassa vuoropäiväkodin viilennysurakan.

Investointimäärärahaa tämän vuoden talousarviossa oli muutostöille 200 000 eroa. Nyt kaupunginhallitukselta ja myöhemmin valtuustolta pyydetään lupaa 550 000 euron lisämäärärahaan.

− Vaikka muutoksia on aikaisempien palautteiden perusteella tehty kahden viime vuoden aikana, on selvästi edelleen tarve joillekin lisäratkaisuille. Käyttäjien esittämät toiveet ovat hyvin perusteltuja. Kun käyttäjäkyselyitä aikanaan toteutettiin olimme myös sitoutuneita kehittämään yhdessä tiloja palautteen pohjalta, palvelujohtaja Arja Kujala toteaa.

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala. p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi

Tekstiä muokattu 27.1. Käytävät muodostetaan siirtoseinillä, ei lasiseinillä. Seinissä on puiset kehykset, mutta isot ikkunat.