Kuva
Imatra-päivänä keskustassa on monenlaista tekemistä.

Imatra-päivä jälleen elokuussa  

Tiedote
11.3.2022 13:41
Teemana Matkailua Imatralla 250 vuotta.

Imatra-päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 20.8.

Kaupungin omaa juhlapäivää tekemässä on tänäkin vuonna kymmenittäin imatralaisia seuroja ja yhdistyksiä.

─ Ja yhteistyöhön mahtuu lisää yrityksiä, yhdistyksiä ja järjestöjä. Tehdään jälleen yhdessä hieno päivä imatralaisille ja meidän vieraillemme. Kahden koronavuoden jälkeen on mahtava päästä taas viettämään kaupungin omaa päivää, tapahtumatuottaja Mari Haaparanta sanoo.

Imatran ja koko Suomen matkailu sai alkunsa Imatrankosken ansiosta jo 1700-luvulla. Juhlavuosi näkyy Imatra-päivässä eri tavoin.
─ Tällä seudulla matkailun parissa työskentelevät yritykset, hankkeet ja yhdistykset ovat tervetulleita kertomaan omasta toiminnastaan tapahtumaan. Olemme saaneet jo hienosti ilmoittautumisia ja lupaan että kaikki halukkaat varmasti mahtuvat mukaan, Haaparanta lupaa.

Päivän perinteiset osiot ovat myös ohjelmassa. Ensin kaupunkilaisille tarjotaan kakkukahvit aamupäivällä Inkerinaukiolla ja puolilta päivin alkavat juhlat Koskenpartaalla, jossa muistetaan vuoden merkkihenkilöitä niin Imatra-mitalilla kuin muilla erilaisilla palkinnoilla.

Ohjelmaa riittää kaupungin keskustassa aina puoleen yöhön asti. Päivän aikana koskikin kuohuu kahdesti, ensi klo 18 ja toisen kerran puolilta öin.

Lisäksi stadionkonsertti

Myös Warner Music Liven yhteistyössä Imatran Pallo-Veikkojen (IPV) kanssa tuottama Pesisstadion Live tuo kotimaiset huippuartistit Ukonniemi-stadionille Imatra-päivän iltaan.

Ensi kesän Pesisstadion Liven esiintyjinä nähdään Antti Tuisku ja Kaija Koo sekä myöhemmin julkaistava kolmas esiintyjä.

- Imatran kaupunki on panostanut vahvasti Ukonniemen alueeseen, siellä on nähty monen urheilulajin tapahtumia ja nyt alue testataan ensimmäistä kertaa isossa viihdetapahtumassa, fiilistelee Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

 Kaupunki tiedottaa lisää kevään ja kesän aikana Imatra-päivästä.

 

Tapahtumakalenterissa Imatra-päivä

 

Lisätietoja:

Imatra-päivä: tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, Imatran kaupunki, p.
020 617 1096, mari.haaparantaatimatra.fi (mari[dot]haaparanta[at]imatra[dot]fi)

Pesisstadion Live: urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää, IPV, p. 050 538 7190, jani.v.valkeapaaatelisanet.fi (jani[dot]v[dot]valkeapaa[at]elisanet[dot]fi)

 

Korjaus 5.5.2022: Poistettu tieto Imatra City Challenge -oheistapahtumasta, koska sitä ei järjestetä vvuonna 2022.