Kuva
ihmisiä rivissä
Imatra-päivänä palkitut: Pertti Lintunen, Heli Rautanen, Hanna Ollikainen, Taisto Kainulainen, Raija Niemelä, Heidi Wahlberg, Paula Toivanen ja Joona Hanhisuanto

Taisto Kainulaiselle Imatra-mitali

Tiedote
21.8.2021 15:58
Katso kaikki kaupungin palkitut tästä.

Imatran kaupunki palkitsi tänä vuonna Imatra-mitalilla pitkän linjan matkailuyrittäjä Taisto Kainulaisen.

─ Tämä tuli aivan yllätyksenä. 30 vuoden aikana on tullut kaikennäköistä tehtyä niin oman yrityksen kuin Imatran tunnetuksi tekemisessä. Kertomuksia Imatrasta on aina viety eteenpäin. Jos ei olisi Imatraa, ei olisi yritystä ja toisinpäin, Kainulainen totesi.

Myönteisen Imatra kuvan –edistäjän palkinnon sai tänä vuonna Jäppilänniemen taidetie.

Osallistu ja vaikuta –yksilöpalkinto myönnettiin Kauppa-apu –palvelun perustaja Heidi Walhbergille. Osallistu ja vaikuta –yhteisöpalkinto jaettiin Onnenkäpälät –yhdistykselle, joka on yhteisöllisyyttä korostava ja hyvää ympärilleen luova toimija.

Nuorkauppakamari paljastaa uuden Inkerin tänään klo 16 alkavassa juhlalähetyksessään. Lähetys on nähtävillä Nuorkauppakamarin some-kanavilla (@jciimatra ; facebook.fi/jciimatra).

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 617 2400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)

Imatra-päivänä palkitut 2021

Imatra-mitalisti

Taisto Kainulainen perusti vuonna 1992 Vuoksen lautturin. Yritystoiminta laajeni vuonna 1997 Vuoksen kalastuspuistoon.  Varpasaaresta on tullut matkailijoiden ja paikallisten aito virkistyskeidas, jonka palveluvalikoima on koko ajan kehittynyt. Yritys on kasvanut ja sen pitäminen jatkuu nyt jo kolmannessa polvessa.

Taisto Kainulainen on merkittävällä tavalla ollut vaikuttamassa Imatran ja koko seutukunnan matkailuelinkeinon kehittymiseen 30 vuoden ajan. Yritystoimintansa ohella hän on toiminut esimerkiksi Imatran kotiseutuyhdistyksen ja Suomen matkailijayhdistyksen puheenjohtajana.

Myönteisen Imatra -kuvan edistäjän palkinto

Palkinto on tänä vuonna myönnetty Jäppilänniemen taidetien aktiiveille. Jo 18 kertaa toteutettu taidetie on lajissaan hyvin ainutlaatuinen. Se on tuotettu kyläläisten, kesäasukkaiden, taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden voimin. Tänäkin kesänä taidetiellä oli noin 40 teosta. Taidetie on saanut myös valtakunnan mediassa näkyvyyttä.

Taidetie edustaa hienosti imatralaista yhteisöllisyyttä, talkoohenkeä ja paikallista vahvaa taideperinnettä. Palkinnon vastaanotti Raija Niemelä.

Osallistu ja vaikuta-palkinnot

Yksilöpalkinto

Heidi Walhberg perusti maaliskuussa 2020 Facebook-ryhmän Imatralla kauppa-apua tarvitseville. Kauppa-apua välittävään ryhmään ilmoittautuivat sekä kauppa-apua tarvitsevat että sitä tarjoavat.

Kauppa-apu oli ilmainen ja vapaaehtoisten voimin pyörinyt palvelu. Ehdottajan mukaan sen apu on ollut monelle vähävaraiselle korvaamatonta, kun kauppaan ei ole päässyt itse.

Osallistu ja vaikuta -työryhmä korostaa, että kauppa-apu syntyi ruohonjuuritasolta ilman minkään suuren toimijan taustatukea. Se tarttui hienolla tavalla korona-ajan haasteeseen.

Yhteisöpalkinto

Onnenkäpälät ry luo Rajapatsaalle pöhinää. Se hoitaa perinneympäristöä lampaiden, kanojen ja kanien avulla ja järjestää nuorille vapaamuotoista kerhotoimintaa. Yhdistystä palkittavaksi ehdottaneet kehuivat kuinka kulmakunnalla unohdettu kolmen hehtaarin tontti on siistiytynyt ja saanut elämää.

Paula Toivasen vetämässä Onnenkäpälä-kerhossa lapsilla on omat nimikkolampaansa.  Kerho opettaa eläinten kohtaamista ja yhdessä touhuamista.

Paula Toivanen ja Joona Hanhisuanto ovat kehittäneet toimintaa kuulostelemalla rajapatsaalaisten toiveita ja ovat myös saaneet tontin raivaamiseen apua lähellä asuvilta.

Onnenkäpälät on tehnyt lampaiden kanssa vierailuja vanhainkoteihin, frettien kanssa kirjastoihin ja pitäneet valinnaista lemmikkikurssia Mansikkalan koululaisille.

Erityishuomionosoitus

Saimaan Geopark anaitsee erityishuomionosoituksen . Geoparkiin kuuluu Imatran ohella Lappeenranta, Mikkeli, Ruokolahti, Puumala, Juva, Sulkava, Taipalsaari ja Savitaipale.  Saimaa Geopark sai Unesco Global Geopark – statuksen huhtikuussa 2021. Statuksen saaminen oli pitkä ja työläs tie. Se vaati alussa idean ja sen jälkeen paljon työtä ja uskoa itseensä. Status nosti Saimaan alueen merkittäväksi kansainväliseksi luonto- ja matkailualueeksi. Saimaa Geoparkin tavoitteena on tukea alueen matkailua, yritystoimintaa, kansainvälisyyttä, opetusta ja tutkimusta. Geopark on merkittävä asia alueen elinvoimalle.

Imatran kaupunki kiittää Saimaan Geoparkin aktiiveja idean alullepanosta ja Unesco Global Geopark -statuksen eteen tehdystä työstä. Palkintoa olivat vastaanottamassa Pertti Lintunen, Hanna Ollikainen, Heli Rautanen ja Minna Kähtävä-Marttinen.