Kuva
Lukion oppikirjoja pahvilaatikoissa.
Lukioon on hankittu myös pieni käsikirjasto.

Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille jaetaan tietokoneet ja oppikirjat keskiviikkona

Tiedote
9.8.2021 14:23
Tänä syksynä aloittava ikäluokka on ensimmäinen, jolle toisen asteen koulutus on maksutonta.

Imatran yhteislukiossa aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille jaetaan tietokoneet ja muut opiskelumateriaalit ensimmäisenä koulupäivänä 11.8.

Opiskelijat saavat opiskeluvälineet käyttöönsä ilmaiseksi, sillä toisen asteen koulutus on heille maksutonta.

- Käytännössä maksuttomuus tarkoittaa sitä, että opiskelijoiden ei tarvitse välttämättä hankkia mitään opiskeluvälineitä itse. Tarjoamme kaiken, rehtori Mika Strömberg kertoo.

Maksuton toisen asteen koulutus koskee niitä opiskelijoita, jotka ovat valmistuneet peruskoulusta 1.1.2021 jälkeen. Imatran yhteislukiossa aloittaa tänä syksynä opiskelun 159 nuorta, kun mukaan lasketaan myös ISK-lukiossa sekä IB-lukion Imatralla ja Lappeenrannassa aloittavat.

Tietokone palvelee koko lukioajan

Nyt jaettava tietokone on henkilökohtainen. Opiskelija käyttää samaa konetta koko lukio-opiskelun ajan.

– Kaupungin hankkimat koneet sopivat yhteen ylioppilaskirjoitusten Abitti-järjestelmän kanssa, joten myös kirjoitukset voi suorittaa niillä, tieto- ja digipalvelupäällikkö Marko Hyvönen kertoo.

Samaan aikaan maksuttoman toisen asteen koulutuksen kanssa otetaan käyttöön myös lukioiden uusi opetussuunnitelma. Uuden opetussuunnitelman myötä opetuksessa käytettävät kirjasarjat muuttuvat. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille on hankittu lisenssit sähköisiin kirjoihin.

Opiskelijoiden käyttöön hankitaan myös paperisia kirjoja.

–Rakennamme lukiolle pienen käsikirjaston. Sieltä voi lainata paperisen oppikirjan halutessaan vaikka koko opintojakson ajaksi, Strömberg sanoo.

Pakollisten opintojaksojen kirjoja kirjastoon on hankittu kymmenen kappaletta kutakin, valinnaisten opintojaksojen kirjoja viisi kappaletta.

Kouluvuosi alkaa lähiopetuksessa keskiviikkona

Kouluvuosi alkaa lukiossa ja peruskoulussa keskiviikkona 11.8. Opetus käynnistyy lähiopetuksena myös lukiossa.

Opiskelijoilla on voimassa maskisuositus.

 

Lisätietoja:

Rehtori Mika Strömberg, mika.strombergatimatra.fi (mika[dot]stromberg[at]imatra[dot]fi), 020 617 5709

Tieto- ja digipalvelupäällikkö Marko Hyvönen, marko.hyvonenatimatra.fi (marko[dot]hyvonen[at]imatra[dot]fi), 020 617 4756