Kuva
Puinen koulurakennus
Mansikkalan koulukeskus

Uusi kouluvuosi alkaa Imatralla 11.8.

5.8.2021 18:03
Kaikki Imatran koulut ja esikoulut avaavat ovensa uuteen lukuvuoteen ensi viikolla.

Koulut jatkuvat jälleen pitkän kesäloman jälkeen. Kaikki Imatran koulut esiopetuksesta perusopetukseen avaavat ovensa 11.8. Syksy 2021 on tuonut muutoksia tullessaan, sillä Meltolan ja Imatrankosken ala-asteet sulautuvat nyt upouuteen Kosken koulukeskukseen.

Esiopetus

Kosken, Mansikkalan ja Vuoksenniskan alueiden esiopetus alkaa keskiviikkona 11.8. kello 8:30. Esiopetuksen ajat ovat maanantaista perjantaihin kello 8:30 –12:30. Päivähoitoa on tarjolla jokaisessa esiopetusyksikössä kello 6:30–17:00.

Perusopetus

Kosken, Vuoksenniskan ja Mansikkalan koulukeskuksissa perusopetus alkaa niin ikään keskiviikkona 11.8. Ensimmäinen koulupäivä on kaikissa kolmessa koulukeskuksessa kello 9–12.

Lukio

Imatran yhteislukiossa opinnot aloitetaan porrastetusti siten, että ensimmäisen vuosiluokan opiskelijat aloittavat kello 9:00 tutustumalla lukion tiloihin ja abiturientit ja toisen vuosiluokan opiskelijat tulevat kouluun kello 10:00.

Maskisuositus

Kaikki koulut palaavat näillä näkymin lähiopetukseen. Tämänhetkisten suositusten mukaan yli 12-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia kouluissa, eli kuudennesta luokasta ylöspäin myös oppilailla on oltava kasvomaskit. Alle 12-vuotiaat oppilaan voivat halutessaan käyttää kasvomaskia.

Varhaiskasvatuksen henkilökunnalle suositellaan edelleen maskin käyttöä sisätiloissa, kun ollaan lähikontaktissa muihin aikuisiin, joko omaan henkilökuntaan tai lasten vanhempiin.

Oppilaille ja vanhemmille lähetetään ohjeet Wilma -viestillä.  

Koulukuljetukset

Ensimmäisenä kouluaamuna ilmaiseen koulukuljetukseen oikeutetut linja-autoa käyttävät oppilaat tulevat kouluun omin kyydein ja he saavat linja-autokortin koulusta. Linja-automatkat ovat ilmaiset kaikille 11.8. - 20.8.2021.

Taksikuljetuksen piiriin kuuluville oppilaille järjestetään mahdollisuus taksikuljetukseen ensimmäisen koulupäivän aamuna. Taksit kulkevat seuraavia reittejä:

  • lähtö klo 7.50 Jäppilänniemi-Ilmeentie-Kymälahti-Vuoksenniska, klo 8.30 Vintteri-Vuoksenniska
  • lähtö klo 8.00 Pelkola-Jakola-Karhusuo-Teppanala-Rajapatsas-Linnansuo-Linnankoski-Koski-Sotkulampi-Vuoksenniska
  • lähtö klo 8.00 Saarlampi-Rautionkylä-Vuoksenniska-Tainionkoski-Mansikkala
  • lähtö klo 8.00 Imatrankoski-Saareksiinmäki-Karhumäki-Tainionkoski-Vuoksenniska
  • lähtö klo 8.00 Räikkölä-Vallinkoski-Meltola-Imatrankoski-Sienimäki-Vuoksenniska

Harjaantumisopetuksen iltapäivähoito toimii normaalisti.

Kuljetuksiin liittyvistä asioista voi tiedustella palvelusihteeri Tuire Hatakalta,  p. 020 617 5348 tai tuire.hatakkaatimatra.fi (). Jos oppilas ei tarvitse koulukyyditystä keskiviikkona 11.8., niin pyydetään ottamaan yhteyttä yllämainittuun henkilöön joko puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Muokattu 9.8.: Korjattu päivämääriä.