Kuva
Sählyä urheilutalolla
Nykyinen urheilutalo ei vastaa kaikkien lajien vaatimuksia.

Urheilutalon valmistelu esillä kaupunginhallituksessa maanantaina

Tiedote
3.6.2021 19:56
Tavoiteena on tehdä lopullinen investointipäätös tämän vuoden aikana.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä on ensi maanantaina uuden urheilutalon valmistelulinjaukset.

Hallitus on esittämässä valtuustolle, että valmistelua jatketaan kaupunginhallituksen ja ohjausryhmän linjausten mukaisesti, jotta lopullinen päätös urheilutaloinvestoinnista Ukonniemeen voidaan tehdä loppuvuoden 2021 aikana.

Hankesuunnittelua on tarkoitus jatkaa siten, että rakennus voidaan toteuttaa eri laajuisina kokonaisuuksina, mutta lähtökohtana on urheilutalon toteuttaminen Ukonniemeen jäähallin yhteyteen vähintään kaupunkilaisten liikunta- ja lajitarpeet riittävästi turvaavana ratkaisuna.

Suunnittelun ohella kartoitetaan aktiivisesti mahdollisuuksia saada hankkeeseen yhteistyökumppaniksi yksityisiä toimijoita.

─ Nykyinen urheilutalo on laajan peruskorjauksen tarpeessa eivätkä tilat vastaa nykyisiä käyttötarpeita. Erilaisia sisäilmaongelmia on ilmennyt rakennuksessa lähes jatkuvasti, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Nykyisen urheilutalon edellyttämä peruskorjaus nostaisi urheilutalon vuosittaisia käyttökustannuksia noin 400 000 – 500 000 euroa ja aiheuttaisi peruskorjauksen ajaksi, noin 1-2 vuodeksi, käyttökatkon urheilutalon palveluille kaupungissa.

Uudisrakentamiseen perustuvan perustasoisen urheilutalon karkea kustannusarvio on 8-10 miljoonaa euroa.

─ Tämän kokoluokan uudisrakennusinvestointi, jossa käyttökuluja pienentää jäähallin hukkalämmön hyödyntäminen, nostaisi vastuualueen vuosikustannuksia noin 120 000 – 220 000 euroa vuodessa, Turunen kertoo.

 

Kaupunginhallituksen esityslista 7.6.2021

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4450