Kuva
Valkoinen koulurakennus, ympärillä mäntyjä.
Vuoksenniskan koulukeskuksen vanha puoli.

Vuoksenniskan koulukeskuksen korjaukset tehoavat

Tiedote
22.1.2021 15:04
Henkilökunta on alustavasti kokenut muutokset myönteisinä.

Vuoksenniskan koulukeskuksessa on alkutalven aikana tehty korjaustoimenpiteitä A-rakennuksessa eli vanhalla puolella.

Käyttäjien kokemusten pohjalta tiloja ryhdyttiin viime vuonna tutkimaan. Näissä tutkimuksissa havaittiin tiivistystarvetta joidenkin luokkatilojen ulkoseinissä. Ongelmia tiiveyden osalta oli ikkunaliittymissä ja ikkunoiden alapuolisissa rakenteissa. Näistä kohdista kulkeutui mahdollisesti epäpuhtauksia sisätiloihin.

Suunnitellut korjaustoimenpiteet saatiin valmiiksi ennen joulua kahden luokan osalta: luokissa 206 ja 106 vuotoreitit on tiivistetty.

Lisäksi fysiikan ja kemian luokan välipohjassa olleet rakennusaikaiset jätteet on poistettu. Ne olivat sisäilmariski, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo.

Maanantaina kuultiin henkilökuntaa heidän kokemuksistaan remontin vaikutuksista.

Palaute oli kannustavaa. Sisäilma on parantunut näiden kahden luokan osalta, työsuojeluvaltuutettu Kristiina Pakkanen sanoo.

Samat korjaustoimenpiteet tehdään luokille 205 ja 207. Korjaustyöt käynnistettiin tällä viikolla. Näiden tilojen jälkeen korjataan alakerrasta tilat 072-074.

Korjausten ajaksi luokka kerrallaan siirtyy väistöön auditorioon.

Ja lopuksi käymme kaikki Vuoksenniskan koulukeskuksen vanhan puolen tilat läpi ja korjaamme ne tarvittaessa, Turunen toteaa.

 

Lisätietoja:  

Imatran kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

Jos epäilet kärsiväsi sisäilmaongelmasta kaupungin tiloissa

  • Ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan (oppilaat ja huoltajat), työterveyteen (henkilöstö). Sisäilmatyöryhmä saa viralliset määrät oireilevista henkilöistä ja ongelmatiloista tätä kautta.
  • Jos oireet eivät helpotu tehtyjen korjaustoimenpiteiden jälkeen, olkaa uudelleen yhteydessä terveydenhoitajaan/työterveyteen