Purkutalo
.

Imatralta puretaan tänä syksynä useita käyttämättömäksi jääneitä kiinteistöjä

Tainiotalo on ensimmäisenä purkuvuorossa

Rakennusten purku aloitetaan Tainiotalosta, joka on viime vuodet ollut työväenopiston käytössä. Työväenopisto siirtyy uusin tiloihin syksyn toiminnan alkaessa. Purku koskee 60-luvulla rakennettua koulurakennusta. Koulun mäelle jää muutama vuosi sitten rakennettu ruokalarakennus ja 30-luvulla rakennettu vanha koulurakennus, joka ottaa suojiinsa taiteilijoita ja käsityönharrastajia. Tällä hetkellä suurin osa taloon tulevista tiloista on jo varattu. 

Purettavien listalla löytyy myös Mansikkalan päiväkoti, josta lapset siirtyvät alueen muihin päiväkoteihin ja Mansikkalan uuteen koulukeskukseen. 

Vuoksenniskalta purettavia ovat Havurinne 1, jonka korvaa osittain uusi Taiteiden talo. Entinen vanhainkoti Kukkurila on nykyään Attendon omistama kiinteistö ja se puretaan omistajan kustannuksella. 

Kielorinne Karhumäellä on myös purkulistalle, mutta sen purkaminen on vielä epävarmaa, koska rakennuksesta löytyy entisen käytön jäljiltä kaapeleita, jotka selvitettävä ennen purkamista. 

-    Purku aloitetaan Tainiotalosta, joka purkamisesta on jo tehty kilpailutus. Seuraavina vuorossa ovat Mansikkalan päiväkoti ja Havurinne 1, kertoo Pasi Huoponen Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä. 

Purettavista rakennuksista Tainiotalo, Mansikkalan päiväkoti ja Havurinne 1 kärsivät sisäilmaongelmista, Kukkurila ja Kielorinne kävivät tarpeettomiksi. 

Rakennusten purkaminen aloitetaan syyskuussa.

Lisätietoja: Pasi Huoponen, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy,  p. 05 235 2826, pasi.huoponen@mitra.fi
 

Purettavat rakennukset syksyllä 2020

Tainiotalo, syys - joulukuu
Mansikkalan päiväkoti, syys – marraskuu
Havurinne 1, syys – marraskuu
Kukkurila Attendon kohde syys – joulukuu 
Kielorinne, loka - joulukuu? (purku vielä epävarmaa)