Kuva
Tainionkosken vanha kivikoulu

Taiteiden ja taitojen talo täyttyy kovaa vauhtia Tainionkoskella

Tiedote
8.6.2020 19:04
Taiteilijat toivoneet erityisesti hiljaisia työtiloja kivikoulun suojista.

Vanhan Tainionkosken kivikoulun tulevaisuus näyttää lupaavalta. Koulun tilat täyttyvät taiteilijoista ja yhdistyksistä ripeästi.

Tämä on ollut erittäin positiivinen yllätys, että vuokralaisiksi on ollut näin nopeasti näin paljon tulijoita, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Reilu viikko sitten kolmannen eli ylimmän kerroksen tilat olivat vielä tyhjillään, nyt nekin alkavat täyttyä. Vapaana on enää muutamia tiloja. Kaikkiaan  vuokralle tarjottiin 38 työtilaa. Myös liikuntasali on varattu. Uudehko ruokalarakennus pihapiirissä on vielä vapaana. Se soveltuisi esimerkiksi pitopalvelu- tai leipomoyrittäjälle.

Syksyllä käyttöönotettavia tiloja tarjottiin kaikille taiteentekijöille. Nyt varauksia ovat tehneet erityisesti kuvataiteilijat ja yhdistykset. Osa näistä on toivonut hiljaisia työtiloja.

Tiloista kiinnostuivat myös muutamat bändit. Valitettavasti bänditilojen äänieristäminen muista työtiloista  ja sähköjärjestelyt äänentoistolle olisivat maksaneet kymmeniä tuhansia euroja, mikä olisi nostanut näiden bänditilojen vuokria selvästi muita korkeammaksi.

Kaupungilla on bänditiloja vanhalla Itä-Siitolan koululla vuoteen 2022 asti. Se jälkeen kartoitamme bänditiloja uudelleen. Myös Savikannan koululla on bändeille tiloja vuokralla. Autamme mielellämme muusikoita löytämään sopivia harjoittelukämppiä, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen lupaa.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)