Kuva
Viidakkokirjan kolme näyttelijää rooliasuissa lavasteissa
Viidakkokirjan puvut, valaistus ja lavastus tekevät vaikutuksen

Teatteri-Imatra esittää Viidakkokirjan uuden version 8.2.2020 ensimmäisenä ammattiteatterina maailmassa

Tiedote
30.1.2020 16:12
Teatteri Imatran kunnianhimoisten seikkailutarinoiden tuotanto saa jatkoa Rudyard Kiplingin klassikkoromaaniin perustuvasta Viidakkokirjasta.

Teos nähdään Imatralla suurena seikkailumusikaalina. Kiplingin tarinoihin pohjautuen käsikirjoituksen ja laulujen sanat on tehnyt Toby Hulse ja sen on säveltänyt BB Cooper.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen ei pelkää tarttua haasteisiin. Teos on suuri ja näyttävä.

– Musikaali on isoimpia teatterin lajeja, koska siinä yhdistyy niin monta osa-aluetta. Taustalla on yli 20 kappaletta, kapellimestari ja muusikoita. Tämä on myös isoimpia lavastuksia mitä Teatteri-Imatrassa on koskaan ollut ja näyttelijöissäkin on vahvistuksia. Viidakkokirjassa on ensimmäisen kerran Teatteri-Imatran historiassa pyörönäyttämö, joka tekee visuaalisuudesta jännittävämmän, Rissanen kuvailee teoksen mittakaavaa.

Viidakkokirja on maailmalla laajasti tunnettu klassikkotarina. Se käsittelee suuria kysymyksiä, jotka ovat askarruttaneet teoksen ohjaavaa Rissasta pienestä pitäen.

– Miten hengittää puhdasta ilmaa? Miten nauttia luonnon monimuotoisesta harmoniasta? Miten elää tasapainossa eläinten ja ihmisten kesken ja auttaa omalta osaltamme tätä planeettaa kuljettamaan meitä mukanaan seuraavatkin vuosisadat ja -tuhannet? 

Nobel-palkittu Rudyard Kipling oli aikansa edelläkävijä, joka loi tarinoillaan kuvaa humaanista maailmasta, jossa lait auttavat selviämään seuraavasta päivästä olipa kyse sitten eläimistä tai ihmisistä. 

– Muistan lapsuudesta Disneyn klassikkopiirroselokuvan (ilmestynyt v.1967), joka sai pikkupojan jännittämään ja eläytymään viidakon eksoottiseen maailmaan ja hurmaaviin eläinhahmoihin. Kyseessä oli kevennetty versio Kiplingin tarinoista. Nyt teatterissamme nähtävä uudehko Toby Hulsen käsikirjoitus on uskollisempi Kiplingin maailmalle. Se luo alkuperäistarinoiden autenttista tunnelmaa, näyttää riemun ja surun, ilon ja tuskan. Se on kasvutarina, joka koskettaa ja joka antoi minullekin sysäyksen suomentaa teos ja ohjata se Teatteri Imatran näyttämölle, Rissanen kertoo.

Upean kontrastin Viidakkokirjaan tuo BB Cooperin moderni, juurensa kauko-idän tunnelmasta ottava, ajaton ja jopa rokahtavaan sähäkkyyteen nouseva musiikki erilaisine soundeineen.

Säveltäjä BB Cooper on jo aiemmin työskennellyt Viidakkokirjan parissa ja sen edellisen version kantaesitys nähtiin vuonna 2005. Tätä seurasi neljä kiertuetta vuosina 2005 - 2013 ja musikaali nähtiin yli sadassa teatterissa. 

Imatralla nähtävä uusi versio yhdessä Toby Hulsen kanssa kantaesitettiin vuonna 2017 Nottinghamissa. Se on nähty lukuisissa harrastajateattereissa, mutta ei kertaakaan aiemmin ammattiteatterissa.

Lisätiedot:
teatterinjohtaja Timo Rissanen, puh. 0206176645

Tekijäryhmää mm.

Ohjaus ja suomennos: Timo Rissanen        
Lavastus ja puvustus: Maarit Kalmakurki (vier.)        
Videosuunnittelu: Ville Virtanen (vier.)        
Koreografia: Osku Heiskanen            
Kapellimestari: Lauri Kuosa            
Kampaukset ja maskeeraus: Sonja Pöyhiä
Kaan pää: Emma Jussila-Scherman (vier.)
Taistelukoreografia: Antti Laine

Näyttelijät:

Antti Laine (Mowgli), Oliver Rosenholm/Elias
Winberg, Heikki Pöyhiä, Juha Suihko (vier.)
Kari Kinnari, Hanna Kaskela, Pirja Arponen (vier.),
Aki Honkatukia, Ulla Järnstedt, Ville Lamberg

Ensi-ilta Teatteri Imatran päänäyttämöllä lauantaina 8.2.2020. Esitykset jatkuvat 25.4. saakka.

Esityksiin on jo varattu/myyty yli 1500 lippua!

Kuvia Viidakkokirjasta