Kuva
Bio Vuoksen mäeltä tehdään pyörätie Havurinteen kautta koululle.
Bio Vuoksen mäeltä tehdään pyörätie Havurinteen kautta koululle.

Koulujen ympäristössä parannetaan liikenneturvallisuutta kesällä

Tiedote
27.6.2019 16:05
Vuoksenniskalla ja Koskella kohennetaan muun muassa suojateiden näkyvyyttä. Havurinteelle pyörätie.

Imatran kaupunki on laatinut liikenneturvallisuussuunnitelmat, joiden tarkoitus on parantaa koululaisten liikenneturvallisuutta. Suunnitelmien pohjalta tänä kesänä tehdään ensimmäisiä muutostöitä Kosken ja Vuoksenniskan koulukeskusten ympäristössä.

Ensi elokuussa koko laajuudessaan toimintansa aloittava Vuoksenniskan koulukeskus kokoaa lapsia aiempaa laajemmalta alueelta. Koulun lähiympäristössä on näin tavallista enemmän lapsia liikenteessä.

─ Liikenneturvallisuussuunnitelmassa on linjattu kiireellisiä muutostarpeita, jotka tehdään jo tänä kesänä. Jatkossa painopiste on seuraavan kiireellisyysluokan töissä, tilaajainsinööri Ville Pesu sanoo.

Ensimmäiseksi kesällä tehdään muun muassa suojateiden ja kevyen liikenteen turvallisuuteen tähtääviä parannuksia Vuoksenniskantiellä, vanhan Kaukopäänkoulun lähettyvillä, Leppärinteellä ja Metsärinteellä. Näissä kohteissa parannetaan muun muassa suojateiden maalauksia ja lisätään suojatiemerkkien heijastinvarsia.

─ Isompi urakka on Havurinteelle rakennettava, kokonaan uusi pyörätie Bion Vuoksen mäeltä alkaen. Pyörätie ulottuu aina Havurinteen kautta koululle asti, rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta kertoo.

Näiden lisäksi suunnittelua ja selvitystyötä jatketaan seuraavien kohteiden osalta: kevyen liikenteen yhteys Metsärinteen länsireunalle, Leppärinteen ajoradan kavennus, suojatien toteutus Leppärinteen yli ja uuden suojatien tarve Vuoksenniskan ja Peltolankadun liittymään

Koskella suojatiemerkintöjä, ajonopeuksien laskua

Viime syksyä tehtyä suunnitelmaa on täydennetty Kosken koulun osalta kieliluokkalaisten kulkureittitarkastelulla.

Parannuksia tehdään Vuoksenniskan tapaan erityisesti suojateiden näkyvyyteen aina Pistetalojen liikenneympyrästä koululle asti. Lisäksi nopeuksia lasketaan Vuoksentiellä  30 kilometriin tunnissa välillä Virtakuja–nykyinen saattopysäköintialue. Myös läpiajo kielletään Kanavadulla ja koulun saattoliikenneohjeistuksia selkeytetään.

Tavoitteena on kesän aikana toteuttaa kohteet, jotka sijaitsevat koulukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Loput parannukset tehdään vähitellen.

Kaiken kaikkiaan muutokset tulevat maksamaan Vuoksenniskalla ja Koskella noin 30 000 euroa. Tässä summassa ei ole Havurinteen uutta kevyen liikenteen väylää.

 

Lisätietoja:

Tilaajainsinööri Ville Pesu, p. 020 617 4421, ville.pesuatimatra.fi

Rakennuttaja Henry Tapiola, 05 235 2827, henry.tapiolaatmitra.fi