Kuva
Rönkäntien liittymä
Rönkäntien liittymä

Rönkäntien liittymä yli neljäksi kuukaudeksi remonttiin

Tiedote
27.6.2019 16:10
Uudet alikulkutunnelit luvassa, isoille rekoille tilaa kääntyä. Karjalantielle kiertotie remontin ajaksi.

 

Iso tieremontti alkaa heinäkuu lopulla Karjalantien ja Rönkäntien risteyksessä.

─ Tässä urakassa rakennetaan yhteensä kaksi uutta alikulkutunnelia Rönkäntien ja Karjalantien alle, risteysaluetta levennetään, liikennevalot poistetaan ja Karjalantien tasausta korjaillaan, rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta toteaa.

Muutostarve on lähtöisin raskaan kaluston kasvusta. Stora Ensolle ajaa entistä useammin aiempaa isompia rekkoja. Näille jättirekoille Rönkäntien liittymä on käynyt liian ahtaaksi.

─ Samalla meillä on nyt tilaisuus parantaa liikenneturvallisuutta, kun Kaukopäästä Vuoksenniskan suuntaan kulkee aiempaa enemmän koululaisia, tilaajainsinööri Ville Pesu sanoo viitaten siihen, että Kaukopään koulu lakkasi toimimasta viime keväänä ja koululaiset suuntaavat jatkossa Vuoksenniskan koulukeskukseen.

Liittymään tulee sekä Rönkäntien että Karjalantie alle kevyen liikenteen tunnelit.

Koko tieurakka on parhaillaan laskennassa eli tarjoukset avataan heinäkuun alkupuolella. Tarkoitus on aloittaa työt heinäkuun lopussa. Valmista pitäisi olla marraskuun lopussa.

Kiertotie Vihnekadun kautta

Tietyö vaikuttaa liikenteeseen remonttialueen läheisyydessä. Karjalantielle on tulossa elokuun ajaksi sulku välille Rönkäntie-Vihnekatu. Kiertotie kulkee Vihnekadun kautta.

Syyskuun alusta lokakuun loppuun tie on puolestaan suljettuna Rönkäntiellä Viehnekadun ja Karjalantien välissä, kierotie kulkee niin ikään Vihnekadun kautta.

Koululaisten vanhempia kannustetaan keskustelemaan lastensa kanssa turvallisesta koulutiestä tieremontin aikana. Kiertotieväylät kevyelle liikenteelle tullaan järjestämään remonttialueella.

 

Lisätietoja:

Tilaajainsinööri Ville Pesu, p. 020 617 4421, ville.pesuatimatra.fi

Rakennuttaja Henry Tapiola, 05 235 2827, henry.tapiolaatmitra.fi