Kuva
Kaksi kaupunkipyörää.
Kaupunkipyöriä pääsee testamaan pyöräilyviikolla ilmaiseksi. Kuva arkistosta.

Imatralle tulee taas kesäkaupunkipyöriä

Tiedote
8.4.2019 12:51
KaaKau toimittaa 20 pyörää kaupunkiin.

Imatralle tulee jälleen kaupunkipyöriä kesäksi. Kyseessä on kännykkäsovelluksella käytettävä polkupyörien vuokrausjärjestelmä. Kaupunkipyöräkausi on kesäkuusta lokakuun loppuun.

Tarkoituksena on kannustaa kaupunkilaisia ja matkailijoita kokemaan Imatraa pyörällä ja edistämään tätä kautta kestävää kehitystä.

− Viime kesän kokemukset ja palaute kaupunkipyöristä olivat kannustavia. Ihmiset ovat koko ajan enemmän tietoisia ympäristöasioista ja haluavat tehdä ympäristön kannalta positiivisia valintoja. Imatran tavoite on tarjota kuntalaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille hiilineutraaleja kestävän liikkumisen vaihtoehtoja, kaupungininsinööri Päivi Pekkanen sanoo.

Imatralle kaupunkipyörät järjestyivät Lappeenrannan kaupungin tekemän kilpailutuksen kautta. Yhteiskilpailutuksen kaupunkipyöristä voitti kymenlaaksolainen KaaKau Oy, jonka pyöriä löytyy jo muun muassa Kotkasta ja Kouvolasta.

Imatralle pyöriä tulee 20. Sopimus on kaksivuotinen. KaaKaun palvelumuotoilija Antti Lääperi on mielissään sopimuksesta.

− Olen kotoisin Ruokolahdelta  ja on mahtavaa päästä tuomaan kaupunkipyörämme kotikonnuille.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, paivi.pekkanen @ imatra.fi,
Palvelumuotoilija Antti Lääperi, Kaakau Oy, p. 040 5622 154, antti @ kaakau.fi