Kuva
Easybiken toimitusjohtaja Yu Guo esittelemässä Imatran kaupunkipyörää 25.7.2018
Easybiken toimitusjohtaja Yu Guo esittelemässä Imatran kaupunkipyörää 25.7.2018

Imatran kaupunkipyöräkokeilusta tuli arvokasta tietoa

Tiedote
20.11.2018 17:22
Imatran loppukesää elähdyttäneillä kaupunkipyörillä ajettiin 231 matkaa. Hankerahalla toteutettu kokeilu kesti yhden sesongin. Kesän 2019 kaupunkipyörien kohtalo riippuu yrittäjien kiinnostuksesta kaupunkipyöräprojektiin.

Imatran kaupunki kokeili kaupunkipyörien toimivuutta kaupungissa kesällä 2018. 

Kaupungininsinööri Päivi Pekkasen mukaan kokeilu antoi tärkeää tietoa kaupunkipyörien käytöstä.

– Kaupunkipyörien tuloon suhtauduttiin Imatralla tosi myönteisesti, mutta käyttäjämäärät olisivat voineet olla isompiakin, tiivistää Pekkanen kokeilun tulokset. 

Viisikymmentä kaupunkipyörää jaettiin 25. heinäkuuta Vuoksenniskalle, Keskusasemalle ja Imatrankoskelle. Pisteistä pyörät levisivät hiljalleen muihin pyöräparkkeihin, joita Imatralla oli yhteensä 15.

– Siitä tuli hyvää palautetta, että pyöriä oli saatavilla ja niiden käyttöönottoon tarkoitettua sovellusta pidettiin kätevänä. Myös pyörien hintoja pidettiin kohtuullisina, Pekkanen summaa onnistumisia.

Kaupunkipyörien käyttöön tarvittavaa sovellusta ladattiin 271 kertaa. Pyörien käyttö jäi kuitenkin 231 matkaan. Pekkanen arvelee että suurin syy näin vähäiseen käyttöön oli raskas ja vaihteeton kaupunkipyörämalli.

– Pyörien käyttömukavuus sai kyselyssä kaikkein heikoimman arvion. Vaikuttaa siltä, että pyörän ominaisuudet hillitsivät ajohaluja. Otollinen pyöräilyaika jäi myös aika lyhyeksi, kun pyörät tulivat Imatralle vasta heinäkuun lopulla. Aktiivinen käyttöaika kesti käytännössä kuukauden. Sen jälkeen kelit huononivat ja pyörät liikkuivat vähemmän.

Menneenä kesänä kaupunkipyörät tarjosi Easybike. Käyttäjäkyselyyn vastanneet toivoivat pyöriä Imatralle myös ensi kesänä. Niin käy, jos halukas toimija löytyy.

– Tämän vuoden kaupunkipyörät kulkivat hankerahoilla. Tulevalle kesälle ei ole varattu rahaa kaupunkipyöriin, joten kaikki riippuu siitä, löytyykö hommaan halukasta yrittäjää. Kiinnostuneita toimijoita on ja heidän kanssaan käydään keskusteluja. Jos on asiasta kiinnostunut, niin meillä on tarjota ainakin hyvät tiedot siitä, kuinka pyöriä käytettiin, Päivi Pekkanen vinkkaa.

Yksityiskohtaisempia tietoja käyttäjistäja palautteista voi tarkastella uutisen liitteistä.

 

Lisätietoja: 
Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, p 020 617 4418, paivi.pekkanenatimatra.fi (paivi[dot]pekkanen[at]imatra[dot]fi)
Viestintäasiantuntija Heikki Laine, p. 020 617 2321, heikki.laineatimatra.fi (heikki[dot]laine[at]imatra[dot]fi)