Kuva
Mansikkalan koulun moduulit

Linnalan väistöratkaisu ensi syksylle muovautumassa

Tiedote
11.12.2018 20:32
Koskelle kieliluokat, musiikkiluokat ja lähiopetusluokat Mansikkalan moduuleihin.

Hyvinvointilautakunta käsitteli tänään Linnalan koulun väistötilaratkaisua ensi lukuvuodelle.

Alustavasti oli ajatuksena, että syksyllä Linnalan niin kansainvälisten luokkien (1-6) kuin musiikkiluokkienkin (3-6) oppilaat siirtyvät opiskelemaan Kosken koululle järjestettäviin tiloihin.

Jatkovalmisteluissa kävi selväksi, että Kosken koulun kapasiteettia ei pystytä kasvattamaan näin isolle joukolle.

Koska kaksikielisten luokkien toiminta on joka tapauksessa siirtymässä Kosken koulukeskukseen, esitetään nyt, että Kosken koululle siirtyvät jo ensi syksynä kansainväliset luokat.

Musiikkiluokille järjestyy tilat lukuvuodelle 2019-2020 Mansikkalan moduuleilta. Mansikkalan moduuleilta vapautuu syksyllä 2019 tilaa, kun Virasojan oppilaat siirtyvät Vuoksenniskan koulukeskukseen. Myös lukio tiivistää toimintaansa Sampon tiloihin.  

Moduuleilla opiskelevat seuraavana lukuvuonna myös lähiopetusluokat, jotka siirtyvät sinne jo tammikuussa.

─ Lautakunta on todella tyytyväinen syksyn 2019 ratkaisuihin. Kosken koulukeskuksen väki pääsee jo syksyllä rakentamaan toimintakulttuuriaan yhdessä oppilaiden ja huoltajien kanssa. Vastaavasti on erittäin hyvä, että musiikkiluokille ja lähiopetusluokille järjestyi tilat Mansikkalan moduuleilta. Tämä on tässä tilanteessa toiminnallisesti paras ratkaisu kaikkien osalta, lautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen toteaa.

Lautakunta merkitsi suunnitelman tiedokseen ja esittää sitä kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Linnalan koulu siirtyy väistötiloihin jo tammikuussa. Ensi kevääksi koululle on osoitettu väistötiloja Kulttuurikeskus Virrasta, kaupungintalolta ja Mansikkalan moduuleilta.

 

Lue esitys täältä kokonaisuudessaan.

 

Tänään päätettiin myös, että puolentoistavuoden päästä, lukuvuonna 2020-2021 kaksikieliset luokat sijoittuvat kokonaisuudessaan (sekä 1-6 lk ja 7-9 lk) Koskelle. Lue esitys tästä.

Lisätietoja:

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen, anu.urpalainenatimatra.fi (anu[dot]urpalainen[at]imatra[dot]fi), p. 040 528 0876