Linnalan koulu

Linnalan koulu siirtyy väistötiloihin odottamaan uusia koulukeskuksia

Moduulit eivät ole nopean muuton vaihtoehto.

Kaupungin johtoryhmä sai tänään selvityksen sisäilmatyöryhmän tuoreista asiantuntijalausunnoista koskien Linnalan koulua. Työryhmä teki perjantaina esityksen, että koko Linnalan koululle etsitään väistötilat.

Väistötilojen tarve johtuu siitä, että koulun remontoinnin aikana koulussa ei ole terveysviranomaisen mukaan turvallista olla.

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen esitti johtoryhmälle, että koulu siirtyy väistötiloihin odottamaan uusia koulukeskuksia.

Johtoryhmän kokouksen päätteeksi kaupunginjohtaja Kai Roslakka linjasi, että Linnalan koulu siirtyy väistötiloihin. Linnalaa ei enää remontoida. Aloitetut korjaustoimenpiteet keskeytetään.

─ Väistötilojen etsintä aloitetaan välittömästi olemassa olevista omista tai vuokrattavista kiinteistöistä. Väistötiloihin siirtyminen toteutetaan niin nopeasti kuin se on mahdollista. Akuutisti oireileville osoitetaan tilat ensimmäisenä, Roslakka sanoo.

Johtoryhmä muistuttaa, että vanhemmilla on edelleen mahdollisuus hakea oppilaan välitöntä siirtoa toiseen kouluun tilanteen niin vaatiessa.

Todennäköistä koulun hajauttaminen eri osoitteisiin

Kaupunki teki viime kesänä alustavaa tilakartoitusta siltä varalta, että osittaisille väistötiloille tulisi esimerkiksi remontin ajaksi tarvetta. Nyt tuota suunnitelmaa tarkastellaan ja uusia vaihtoehtoja kartoitetaan.

On mahdollista, että väistötiloissa joudutaan tekemään muutostöitä.

Linnalan koulussa opiskelee 303 lasta.

─ Yhtä isoa väistötilaa koululle ei välttämättä löydy, vaan koulun toiminta joudutaan hajauttamaan, Turunen toteaa.

Moduuleiden tilaaminen ainakaan tämän lukuvuoden osalta ei ole vaihtoehto, koska niiden tilaus- ja toimitusaika on vajaa vuosi.

Väistötilojen valinnasta päättää hyvinvointilautakunta. Seuraavan kerran lautakunta kokoontuu 20.11.

 

 

Väistötiloihin siirtymisen periaatteet

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, kai.roslakka@imatra.fi (kaupunginhallituksen budjettikokouksessa klo 10-16, vastaa kysymyksiin sähköpostilla)

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi