Kuva
Havainnekuva asemasta Tainionkoskentien puoleiselta sivulta. Futudesign.
Havainnekuva asemasta Tainionkoskentien puoleiselta sivulta. Futudesign.

Keskusaseman saneeraus nytkähtää eteenpäin

Tiedote
16.4.2024 15:17
Rakennusurakkalaskennan kilpailutus on käynnistymässä. Purkutöihin päästään viimeistään alkusyksyn aikana.

Imatran keskusaseman korjaussuunnitelma on valmistunut.

Suunnitelman mukaisesti Tainionkoskentien suuntainen siipi puretaan pois. Aseman suuntaisen siiven kaksi ensimmäistä kerrosta peruskorjataan. Kolmas kerros puretaan ja tilalle rakennetaan uusi odotustila.

Kahteen peruskorjattavaan kerrokseen on suunniteltu toimisto- ja liiketiloja.

—Näiden tilojen rakentamista ei aloiteta tässä vaiheessa, mutta ne ovat suunnitelmassa tilavarauksina, rakennuttaja Pasi Huoponen Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä kertoo.

Purkutöiden ja saneerauksen rakennusurakkalaskennan kilpailutus on alkamassa pian. Tavoite on, että kaupunginvaltuusto pääsee käsittelemään tarjouksia kesäkuussa.

Aseman saneeraus käynnistyy irtaimiston poistolla ja haitta-aineiden purulla. Mikäli kilpailutus etenee suunnitellusti, rakennuksen konepurkutyöt päästään aloittamaan loppukesän tai alkusyksyn aikana.

Kiinteistö aidataan purku- ja rakennustöiden ajaksi, ja käynti sisätiloihin katkeaa. Asemalaiturille järjestetään väliaikaiset kulkureitit. Aseman sisätilojen sulkeutumisesta ja saneerauksen aikaisista kulkuväylistä tiedotetaan lisää sen jälkeen, kun aikataulu on tarkentunut.

Lisätietoja:

Rakennuttaja Pasi Huoponen, pasi.huoponenatmitra.fi (pasi[dot]huoponen[at]mitra[dot]fi), p. 040 541 7277

Kommentit 2 kpl

Pekka Hämäläinen
Tiistai
16/04/2024
21:30

Rakennuksesta jätetään…

Rakennuksesta jätetään purkamatta pahiten kosteusvaurioituneet osat

23
17
Janne Wahlroos
Tiistai
16/04/2024
17:36

Kiitos rautatieaseman alueen…

Kiitos rautatieaseman alueen edistämisen suunnitelmista. Nopea ajatus asiasta:

Haluan kiinnittää huomiota siihen, että suunnitelma-alueen sijainti olisi harvinaisen hyvä niin sanotulle hybridirakentamiselle, kun otetaan huomioon nopeat liikenneyhteydet (rautatie, maantie) ja Vuoksen virkistysmahdollisuudet.

Kokemusten perusteella asutuksen ja kaupallisten tilojen lisääminen nopeiden yhteyksien välittömässä läheisyydessä parantaa elinvoimaisuutta ja vetovoimaa. Imatralla se laajentaisi asukkaiden mahdollisuuksia työskennellä ja harrastaa Imatran lisäksi myös muissa kaupungeissa, mutta silti asuen Imatralla. Samalla se edistäisi kestävän kehityksen tavoitteita. Asema-alueiden rakentamisesta urbaaneiksi asuin- ja aluekeskuksiksi on hyviä kokemuksia.

Olisiko siis mahdollista vielä täydentää suunnitelmaa ja harkita aseman alueelle varauksia uudelle asutukselle ja kaupallisille tiloille? Ottaen huomioon myös paikan hyvän sijainnin Vuoksen varrella, joka todennäköisesti houkuttelee uusia asukkaita ja yrityksiä alueelle paremmin kuin tähän asti toteutettu hajarakentaminen kauaksi nopeista liikenneyhteyksistä ja palveluista.

25
17

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.