Kuva
Vuoksi ja luminen puu.
Vuoksen varrelle suunnitellaan uutta talvitapahtumaa

Vuoksen varrelle suunnitellaan uutta talvitapahtumaa: nyt käynnissä on tuottajan kilpailutus

Tiedote
27.10.2020 12:28
Talvitapahtuman teemana on Vuoksi ja sen toteutuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Tapahtumatuottajan kilpailutus on parhaillaan käynnissä.

Visit Vuoksi -hanke suunnittelee ensi talveksi uutta tapahtumaa Vuoksen varrelle Imatralle. Talvitapahtuman teemana voi olla esimerkiksi jää, lumi tai vesi ja sen järjestelyissä noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Tarkemman sisällön suunnittelee tapahtuman tuottaja. Tuottajan kilpailutus on käynnissä parhaillaan.

Uusi talvitapahtuma on tarkoitus järjestää helmi-maaliskuussa, jos koronatilanne sen sallii.

–Luomme uuden tapahtuman nimenomaan talveksi, jolloin tapahtumia ei Imatralla kauheasti ole. Samalla pääsemme kokeilemaan sitä, kuinka ympäristöystävällisyys – kuten vaikkapa ruoka ja jätteiden kierrätys – hoidetaan ilmastoa ja luontoa säästäen, Visit Vuoksi -hankkeen projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen kertoo.

Visit Vuoksi järjestää tapahtuman kahtena vuotena.  

–Tavoite on, että kestävän tapahtuman järjestämisen eri osa-alueet on kahden vuoden aikana kokeiltu  kantapään kautta, että virheistä on otettu opiksi ja että tapahtuma jatkaa osana Imatran seudun säännöllistä tapahtumatuotantoa, Kähtävä-Marttinen toteaa.

Tuottaja valitaan laadun perusteella

Parhaillaan käynnissä on tapahtumatuottajan kilpailutus. Vuosien 2021 ja 2022 talvitapahtumien tuottaja valitaan puhtaasti laadun perusteella.

–Usein kilpailutusten ratkaiseva tekijä on hinta. Tässä kilpailutuksessa hinta on kuitenkin määritelty ennakkoon, ja valinta tehdään sen perusteella, kuka palveluntarjoaja tuottaa parhaan sisällön määritetyllä hinnalla, hankinta-asiantuntija Simo Timperi Imatran kaupungilta kertoo.

Kilpailutus on avoinna keskiviikkoon 11.11.2020 saakka. 

Vuoksa-festivaali Venäjän Losevossa noudattaa samoja kestävän kehityksen periaatteita

Ympäristöystävällisen tapahtuman periaatteita testataan tulevina vuosina myös Karjalankannaksella Losevossa (entinen Kiviniemi) järjestettävässä Vuoksa-festivaalissa. Festivaali on järjestetty Losevossa vuosien ajan, mutta jatkossa sen järjestämisessä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Imatran talvitapahtumassa.

–Koronapandemian laannuttua näiden tapahtumien välille on mahdollista rakentaa yhteistyötä, Kähtävä-Marttinen sanoo.

Ympäristöystävällisyyden korostamisella halutaan huomioida etenkin Vuoksen ympäristön hyvinvointia. Samalla halutaan luoda paikallisille yrityksille ja tahoille mahdollisuuksia kehittää uudenlaista ympäristöystävällistä toimintaa.

–Toivottavasti mahdollisimman moni tapahtumatuottaja kiinnostuu ja tekee tarjouksen, Timperi toivoo.

 

Visit Vuoksi-hankkeen avulla kehitettävissä tapahtumissa halutaan tuoda positiivista pöhinää Vuoksen ympärille.  Kesä- ja talvitapahtumaparin ohella hankkeessa tehdään muun muassa rajan ylittävä Vuoksenlaakson kestävän matkailun reitti, jonka antiin tapahtumat kuuluvat.  Muuta reitin antia ovat Vuoksen Suomessa ja Venäjällä sijaitsevat ainutlaatuiset luonto- ja kulttuurikohteet, joille houkutellaan kävijöitä Keski-Eurooppaa myöten. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC –ohjelma.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen, Visit Vuoksi -hanke, p. 020 617 2256, minna.kahtava-marttinenatimatra.fi (minna[dot]kahtava-marttinen[at]imatra[dot]fi)
Hankinta-asiantuntija Simo Timperi, p. 020 617 2218, simo.timperiatimatra.fi (simo[dot]timperi[at]imatra[dot]fi)
Visit Vuoksi -hankeen internetsivut
Kaikki Imatran kaupungin käynnissä olevat kilpailutukset löytyvät tästä linkistä