Kuva
Kädet pitelemässä tuoretta leipää.
Karjalaista leipää.

Leivän leipomisessa kisataan Inkerinaukiolla 23.7.

Tiedote
21.7.2022 13:00
Leipäkilpailu kuuluu Matkailun juhlavuoden päätapahtuman Kansainvälisiä tuulahduksia ohjelmaan.

Leipäkilpailu alkaa klo 14. Kilpailussa on mukana viisi joukkuetta, joista kolme on Suomesta ja kaksi Virosta. Kilpailussa kilpailevat joukkueet maistattavat yleisöllä leipää, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kertoa oma suosikkinsa täyttämällä arviointilappu infopisteessä. Yleisöäänestyksen voittanut joukkue palkitaan 300 eurolla.

— Nyt on hyvä mahdollisuus päästä maistamaan tuoretta omatekoista leipää ilmaiseksi, kertoo Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen, joka on yksi kilpailun tuomareista.

Lisäksi kolme tuomaria maistavat joukkueiden leipiä ja valitsevat oman suosikkinsa.

— Leivästä arvioidaan sen ulkonäkö, koostumus ja maku. Lisäksi voidaan arvioida, onko leivässä mietitty paikallisuutta tai kokeiltu jotakin uutta, Ulla Liukkonen sanoo.

Kilpailussa tuomareina toimivat myös keittiömestarit Taigo Lepik ja Tapio Laine. Tuomariston suosikki saa myös 300 euron palkinnon.

Kilpailun jälkeen Inkerinaukiolla alkaa leivän tekemisen masterclass -näytös, jossa yleisö pääsee näkemään läheltä leivän valmistamista. Leipää tekevät keittiömestarit Taigo Lepik ja Ulla Liukkonen.

— Masterclass -näytöksessä kumpikin meistä tekee oman leipänsä ja valmistaa sen paikan päällä grillissä. Lauantaina omassa leivässäni haluan tuoda maakunnallista perinnettä esiin. Minun sydäntäni lähellä ovat omatekoinen leipä, kotimaisuus sekä lähiruoka, Ulla Liukkonen kuvailee.

Masterclass -näytöksen jälkeen on leipäkilpailun palkintojen jaon aika.

Lisätietoja:

Tapahtuman tuottaja Juha-Pekka Natunen, Kulttuuritila Nuijamies, jpatnuijamies.fi (jp[at]nuijamies[dot]fi), p. 040 7624217

Leipäkilpailun ja masterclass -näytöksen aikataulu

  • klo 14.00–16.00 Leipäkilpailu
  • klo 16.00–16.30 Leivän tekemisen masterclass -näytös
  • klo 16.30–16.45 Leipäkilpailun palkintojen jako