Kuva
Kansainvälisiä tuulahduksia -tapahtuman juliste.
Matkailua 250 vuotta Imatralla

Matkailua 250 vuotta -juhlavuoden päätapahtumassa kansainvälisyyttä ja vaikutteita historiasta

Tiedote
12.7.2022 19:21
Kansainvälisiä tuulahduksia 23.7.2022 tarjoaa yleisölle ruokaa, musiikkia ja historiallisia elämyksiä Imatralla. Tapahtumaa ja juhlavuotta on toteutettu yhteistyössä kaupungin ja paikallisten sekä kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Imatran matkailun juhlavuoden päätapahtumaan on tulossa kansainvälisiä merkittäviä vieraita Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Ukrainasta. Monipuolinen juhlapäivän ohjelma sisältää musiikkia, ruokaa ja draamaa.

Kävelykatu Koskenpartaalla ohjelma on yleisölle maksutonta.

- Lisäksi lapsiperheille on muun muassa mielenkiintoinen historiaan painottuva draamakierros Imatran Kruunupuistossa, kertoo juhlavuoden päätapahtuman tuottaja Juha-Pekka Natunen Kulttuuritila Nuijamiehestä.

Yrittäjäyhteistyö juhlavuoden keskeisessä roolissa

Imatran kaupunki on tarjonnut matkailun juhlavuoden hankkeella mahdollisuuden alueen ammattilaisille järjestää tapahtumia.

- Meille on myös tärkeää tuoda lapsille ja nuorille lähialueen historiaa esille modernimmalla tavalla, sanoo kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo.

- Matkailua Imatralla 250 vuotta-hanke on siitä poikkeuksellinen ja hieno, että kaupunki tekee tätä yhteistyössä usean paikallisen toimijan kanssa. Samalla luodaan uutta toimintamallia koordinoimaan yritysten välistä yhteistyötä tapahtumien järjestämiseen tuleville vuosille, Natunen lisää.

Kansainvälinen yhteistyö Karjalan, Viron ja Ruotsin keittiömestariyhdistysten kanssa poiki myös yhteisen ammattilaisille suunnatun seminaarin juhlapäivän aluksi.

- Seminaari on suunnattu meidän alueen paikallisille yrityksille, kuten leipomoille ja kahvilayrittäjille. Virolaiset tuovat seminaarissa esiin heidän näkemyksiä ja kokemuksia matkailusta ja ruoasta sekä niiden yhdistämisestä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Soile Lehtinen Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiöstä.

Kansainvälisiä tuulahduksia -tapahtumassa tuodaan perinteisen rieskan valmistus, lähiruoka sekä karjalaista gastronomiaa tutuksi yleisölle

- Leivän tekemisen master classissa yleisö pääsee kävelykadulla näkemään läheltä leivän leipomista. Lisäksi päivään kuuluu Leipäkilpailu, johon osallistuu paikallisten leivän leipojien lisäksi Virosta kaksi joukkuetta. Joukkueet valmistavat ennakkoon yleisölle ja viralliselle tuomaristolle maistiaisia, jonka jälkeen niin yleisö kuin tuomaristokin arvioi parhaimmat leivät ja voittajat palkitaan, Natunen kertoo.

Leipiä voi ostaa tapahtumasta myös kotiin viemisiksi.

Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen on ollut suunnittelemassa Valtionhotellissa päivän päätteeksi nautittavaa juhlaillallista yhdessä hotellinjohtaja Joni Erinkon ja Viron presidentin kanslian keittiöpäällikön Taigo Leipigin kanssa.

- Valtionhotellin illallisgaalan menussa mennyt peilataan nykyaikaan käyttämällä samoja ruoka-aineita kuin 1700- ja 1800-luvullakin. Illallisgaalassa on paikallista savumuikkua ja paikallisista juureksista tehtyä keittoa sekä lähialueen lammasta yrttikuorrutteella. Ohraa käytettiin entisaikaan yleisesti ja menussa on myös kantarelli ohrattoa, Liukkonen kuvailee.

Tapahtuma tulee huipentumaan vuoden 2016 Eurovision laulukilpailun voittaneen ukralainalaisen Jamalan konserttiin.

Päivän ohjelmaa on tuotettu yhdessä Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalin kanssa, joka on mahdollistanut Jamalan saapumisen Imatralle.

Kansainvälisiä tuulahduksia -ohjelmaan voi kokonaisuudessaan tutustua tapahtuman verkkosivulla:

Matkailun juhlaa 250 vuotta: Kansainvälisiä tuulahduksia 23.7.2022

Juhlavuoden päätapahtuma toteutetaan osana Etelä-Karjalan liiton MOKRA-rahoitteista “Matkailun juhlaa 250-vuotta” hanketta. Hanke tukee taloudellisesti tapahtuman toteutumista. Juhlavuosihankkeen toteuttavat yhteistyössä Imatran kaupunki Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ja Kulttuuritila Nuijamies.

Lisätietoja:

tapahtuman tuottaja Juha-Pekka Natunen, Kulttuuritila Nuijamies, p. 040 7624217, jpatnuijamies.fi (jp[at]nuijamies[dot]fi)

projektipäällikkö Soile Lehtinen, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, p. 040 732 5778, soile.lehtinenatekvas.fi (soile[dot]lehtinen[at]ekvas[dot]fi)

yhteysjohtaja Tea Laitimo Imatran kaupunki, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

johtaja Joni Erinko Imatran Valtionhotelli, joni.erinkoatscandichotels.com (joni[dot]erinko[at]scandichotels[dot]com)

hallituksen puheenjohtaja Mikko Vento, Kulttuuritila Nuijamies p. 040 5508 119, mikkoatnuijamies.fi (mikko[at]nuijamies[dot]fi)