Kuva
Poika pylvään juurella kadulla, taustalla tyttö.
Imatran nuorten palvelut vahvistuvat

Imatran kaupunki palkkaa kaksi uutta erityisnuorisotyöntekijää ja yhden nuoriso-ohjaajan

Tiedote
20.5.2022 14:33
Nuorten palveluihin tulevat työntekijät palkataan toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin.

Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio sanoo, että lisävoimia palkkaamalla kaupunki vastaa korona-aikana kertyneisiin ongelmiin. 

– Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ja yksinäisyys ovat lisääntyneet. Ongelmat ovat näkyneet lastensuojeluilmoitusten kasvuna ja kouluterveyskyselyjen vastauksissa koko Etelä-Karjalassa, Rovio kertoo.

Nuorten palveluiden tiimivastaavan Niina Kupiaisen mukaan erityisnuorisotyö on luonteeltaan jalkautuvaa, ennaltaehkäisevää ja sosiaalista nuorisotyötä. 

– Työntekijät tulevat liikkumaan siellä missä nuoretkin, eli nuorisotilalla, kouluilla sekä kaupungilla. Toimintaan tulee kuulumaan yksilö- ja ryhmätoimintaa sekä vahvaa verkostotyötä. 

Uuden nuoriso-ohjaajan palkkaaminen mahdollistaa parhaillaan määräaikaisella rahoituksella toimivien nuorten tukitoimien jatkamisen.

Imatralle Walkers-auto

Uudet työntekijät saavat elokuusta alkaen matkailuauton työkalukseen. Walkers-auton tai Wauton nimellä kulkeva liikkuva kohtaamispaikka tulee kulkemaan pitkin kaupunkia useampana iltana viikossa. Walkers-auton Imatralle tarjoaa Aseman Lapset Ry.

Lisätietoja: 

Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio, p. 020 617 3404, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi)
Nuorten palveluiden tiimivastaava Niina Kupiainen, 020 617 7201, niina.kupiainenatimatra.fi (niina[dot]kupiainen[at]imatra[dot]fi)