Kuva
Honkaharjun terveysasema.
Eksoten osuus kaupungin menoista oli hieman ennakoitua pienempi.

Imatran viime vuoden tulos 2,8 miljoonaa ylijäämäinen

Tiedote
3.3.2022 16:01
Investointeihin käytettiin 21 miljoonaa euroa.

Imatran kaupungin vuoden 2021 tulos on 2,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Taloudellinen tulos on siten merkittävästi parempi kuin viime vuoden talousarvio, joka laadittiin 46 000 euroa alijäämäiseksi.

Odotettua parempi tulos johtui pääosin siitä, että viime vuoden kulut jäivät arvioitua pienemmiksi ja myös toimintatuottoja kertyi hieman arvioitua enemmän.

Toimintamenot toteutuivat 2,9 miljoonaa euroa budjetoitua pienempänä. Merkittävimmät kustannussäästöt olivat henkilöstömenoissa ja palveluostoissa. Verotulot ja valtionosuudet jäivät ennakoidusta 0,7 miljoonaa euroa, konsernitalouspäällikkö Marko Pollari selvittää.

Vuosikate vuonna 2021 asettui 12,1 miljoonaan euroon.

Eksoten osuus 55 prosenttia menoista

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) maksuosuus toteutui lopulta hieman ennakoitua pienempänä, ja menoja kirjautui noin 104 miljoonaa euroa.

Tämä vastaa noin 55 prosenttia kaupungin menoista.

Velkaa 104 miljoonaa euroa

Viime vuosilta kertyneitä kirjanpidollisia ylijäämiä on kaupungin taseessa yhteensä 73,7 miljoonaa euroa. Kaupungin velkamäärä kohosi puolestaan viime vuonna 104 miljoonaan euroon.

Talouden tulosta vahvisti osaltaan merkittävästi valtion koronatuet kunnille, mikä kasvatti muun muassa yhteisöveron tuottoa selvästi. Tänä vuonna verotulokasvu tulee ennakkotietojen mukaan jäämään nollaan, joten talouden liikkumavara on hyvin ohut, vaikka valtionosuuksien kasvu vähän helpottaa.

Samaan aikaan kaupungin investointitarpeet ja -suunnitelmat ovat todella mittavat, joten kovin aurinkoiselta ei tilanne näytä, vaikka sote-uudistuksen myötä talouden ennustettavuus varmasti helpottuu, toteaa strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden.

Lopullinen toteutunut nettomeno investointeihin oli viime vuodelta 21 miljoonaa euroa.

Tilinpäätökselle sinetti toukokuussa

Alustavat viime vuoden talousluvut ovat esillä ensi maanantaina 7.3. kaupunginhallituksessa. Konsernitilinpäätöksen luvut valmistuvat vasta tuolloin.

Lopullinen tilinpäätös käsitellään valtuustossa toukokuussa.

 

Lisätietoja:

Strategia ja hallintojohtaja Matias Hilden, p. 020 617 2200, matias.hildenatimatra.fi (matias[dot]hilden[at]imatra[dot]fi)
Konsernitalouspäällikkö Marko Pollari, p. 020 617 2268, marko-pollariatimatra.fi (marko[dot]pollari[at]imatra[dot]fi)

Liitteet