Parkkipaikasta kertova liikennemerkki.
Valvontaa tehdään ympäri kaupunkia.

Pysäköinnintarkastaja palaa Imatran katukuvaan

Vuoden tauko valvonnassa on päättymässä.

Pysäköintiä valvotaan jälleen Imatralla. Helmikuun alussa kaupungin palveluksessa aloittaa uusi vs. pysäköinnintarkastaja.

─ Pysäköinninvalvontaa tehdään jatkossakin osa-aikaisesti, muutamia tunteja päivässä. Tarkastajan työhön kuuluu myös kaupunkikehityksen avustavia toimistotöitä, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma kertoo.

Valvontatyö ei ole uutta kaupungissa, mutta viimeiseen vuoteen sitä ei ole juuri voitu tehdä, kun edellinen pysäköinnintarkastaja siirtyi muihin tehtäviin.

Palautetta valvonnan puutteesta

Valvonnan käynnistäminen uudelleen johtuu monestakin syystä. Ensinnäkin kaupungin on toteutettava valvontatehtävää Aluehallintoviraston luvan edellyttämällä tavalla.

─ Olemme myös saaneet palautetta pysäköintiongelmista erityisesti sopimuskumppaneiltamme. Kaupungilla on sopimuksia eri kiinteistöomistajien kanssa pysäköinninvalvonnasta. Valitettavasti emme ole pystyneet näitä sopimusvelvoitteita toteuttamaan toivotulla tavalla viime aikoina, Ala-Vannesluoma toteaa.

Tarkastajan työpanosta tullaan käyttämään eri puolilla kaupunkia, muun muassa koulukeskusten saattoliikenteeseen. Saattopaikkoja käytetään edelleen esimerkiksi Mansikkalan koulukeskuksen yhteydessä autojen pysäköintiin pelkän pysähdyksen sijaan, mikä aiheuttaa omalta osaltaan aamu- ja iltapäiväliikenteessä satunnaisia ruuhkia ja vaaratilanteita.

Kolmen kuukauden kokeilu

Osa-aikainen pysäköinnintarkastus käynnistyy nyt kokeiluna. Kolmen kuukauden päästä valvontatarvetta arvioidaan uudestaan.

Vs. pysäköinnintarkastajan esihenkilönä toimii Päivi Ala-Vannesluoma

 

Lisätietoja:

kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, puh. 020 617 4418 paivi.ala-vannesluoma@imatra.fi

 

Muokattu: 28.1. klo 15.32: Korjattu tehtävänimike pysäköinnintarkastajaksi (ei valvoja).