Kuva
veistos ja Kimmo Kapanen
Yksi pitkään suunniteltu idea saatiin tehtyä, kun veistosvirran toteutus alkoi joulun alla.

Asemalta asemalle –visiointi herättelee kehittämään kaupunkikuvaa

Tiedote
11.1.2022 19:58
Imatra on tilannut ehdotuksen siitä, miten Vuoksen vartta voitaisiin elävöittää.

Millainen voi olla elinvoimainen Vuoksen varsi? Miten kaupunkikuvaa tulee kehittää?

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajat ovat yhdessä virkamiesjohdon ja kaupungin kaavoituksen kanssa käynnistäneet Asemalta asemalle –hankkeen uusien ideoiden keräämiseksi.

─ Pyrimme luomaan kattavan kokonaiskuvan keskusaseman ja Ivon välisestä alueesta sekä Kosken koulukeskuksesta Veteraanipuistoon ulottuvasta alueesta, vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman kertoo.

Hartikaiselta idealuonnos

Suunnittelussa otetaan huomioon ajankohtaiset kehityshankkeet, kuten luonto- ja eräkulttuurimuseo, Napinkulma, Ivon alueen kehittäminen sekä uusi kansainvälinen junayhteys. Viimeksi mainitusta juontaa juurensa myös hankkeen Asemalta asemalle –nimi.

Ideoinnin pohjaksi on tilattu visio K-Suunnittelun arkkitehti Kimmo Hartikaiselta.

─ Tilaustyön on tarkoitus olla keskustelupohja tulevaisuuden kehittämismahdollisuuksille. Sen jälkeen visiota pohditaan yhdessä kaupunginhallituksen ja kaupunkikehityslautakunnan kanssa, Lindeman sanoo.

Myös kaupunkilaisilta ja yrittäjiltä tullaan keräämään ajatuksia visiointityöhön.

─ Odotamme tilatulta visiolta jotain uutta, jonka avulla Vuoksen alue olisi entistä houkuttelevampi kaupunkilaisille, yrittäjille ja matkailijoille, Lindeman toteaa.

Asemalta asemalle -visointiin, kaupunkilaisten osallistamiseen ja jatkosuunnitteluun on varattu tämän vuoden talousarvioon rahaa yhteensä 100 000 euroa.

Pitkän tähtäimen visio

Mitään nopeaa kaupunkikuvallista kokonaisuudistusta ei ole luvassa. Katse on vuoteen 2040-50 asti.

─ Olennaista on, että tulevia kehittämishankkeita olisi helpompi priorisoida ja aikatauluttaa jatkossa, Lindeman selventää.

Hartikaisen alustavan vision on tarkoitus valmistua maaliskuuhun mennessä. Kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran tuolloin.

 

Lisätietoja:

vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman, p. 020 617 2233, ari.lindemanatimatra.fi (ari[dot]lindeman[at]imatra[dot]fi)