Kuva
Rakentamaton tontti, jossa on muutama jääkiekkomaali.
Huutokaupattava tontti sijaitsee osoitteessa Tietäjänkatu 4.

Mansikkalassa sijaitsevan liiketontin huutokauppa alkoi tänään

Tiedote
15.12.2021 13:04
Tontti on myytävänä huutokaupat.com-sivustolla. Tarjouksia voi jättää helmikuun alkuun saakka.

Mansikkalassa sijaitsevan liiketontin huutokauppa alkoi tänään. Osoitteessa Tietäjänkatu 4 sijaitseva tontti on huudettavana huutokaupat.com-sivustolla.

Huudettava tontti sijaitsee Linnalan urheilukentän K-Citymarketin puoleisessa päädyssä ja on kooltaan noin 5900 neliötä. Tontilla on rakennusoikeutta 2700 kerrosneliötä.

Kaavassa tontti on merkitty liikerakentamiselle. Tontille saa rakentaa vähittäiskaupan suuryksikön, ja lisäksi tilaa vaativan erikoiskaupan tai päivittäistavarakaupan yksikön.

Tällä hetkellä tontti on Mansikkalan koulukeskuksen käytössä. Tontin myyminen ei vaikuta koulukeskuksen toimintaan.

—Tontti on välituntikäytössä ja siellä on muun muassa pyörätelineitä ja keinuja. Koulukeskus jatkaa alueen käyttöä tulevan kevätlukukauden loppuun, jonka jälkeen alue tyhjennetään. Uusi omistaja saa tontin haltuunsa kesän aikana, kaupungingeodeetti Sini Pekkala kertoo.

Huutokauppa päättyy tammikuun lopussa

Liiketontin myyminen huutokaupalla ei ole tavallista.

—Tontista on tullut useita kyselyjä, joten päädyimme poikkeukselliseen myyntitapaan. Näin kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuun, Pekkala sanoo.

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi tontin luovuttamisen huutokaupalla kokouksessaan marraskuussa.

Huutokauppa alkoi tänään keskiviikkona kello 10 ja päättyy tiistaina 1.2. kello 16 tai kolme minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.

—Huutoaikaa on useita viikkoja, joten ostajaehdokkailla on aikaa suunnitella tontille sopiva rakennus ajateltua liiketoimintaa varten, Pekkala toteaa.

Lähtöhinta on nolla euroa ja minimikorotus on 500 €. Kaupassa tarjotaan ostohintaa. Voittanut huutaja voi huutokaupan päätyttyä valita, haluaako huutaja ostaa tontin huutamallaan hinnalla vai vuokrata sen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Tuolloin vuosivuokran suuruus on 5 % ostohinnasta.

Lisätietoja:
Kaupungingeodeetti Sini Pekkala, p. 020 617 4456, sini.pekkalaatimatra.fi (sini[dot]pekkala[at]imatra[dot]fi)

Katso myynti-ilmoitus

 

 

Tietäjänkatu 4.jpg