Kuva
Karttakuva
Tietäjänkatu 4

Imatra harkitsee liiketontin huutokauppaamista

Tiedote
3.11.2021 16:49
Myytäväksi suunnitellaan Linnalan kentän päädyssä olevaa liiketonttia, joka on jo valmiiksi kiinnostanut ostajia.

Imatran kaupunki aikoo laittaa Huutokauppa.com –sivustolle myyntiin keskeisellä paikalla olevan liiketontin Mansikkalasta.

Tietäjänkatu 4:stä on tullut kyselyjä, sillä se on erittäin hyvällä paikalla olemassa olevan kauppapaikan äärellä. Päätimme sen vuoksi kokeilla nyt poikkeuksellista myyntitapaa, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma kertoo.

Kyseessä on Linnalan urheilukentän päädyssä oleva tontti. Tontti rajautuu nykyisin Mansikkalan koulukeskuksen lisärakennuksena toimivaa moduuliin.

─ Tontin myyminen ei vaikuta koulun arkeen. Olemme käyttäneet tonttia nyt piha-alueena, mutta leikkivälineet tullaan siirtämään toiseen paikaan moduulien läheisyyteen, opetuspäällikkö Minna Rovio sanoo.

Myytävä tontti on 5900 neliön kokoinen. Sen rakennusoikeus on 2700 kerrosneliötä.

Kyseinen tontti on kaavassa merkitty liikerakentamista varten. Siihen saa rakentaa vähittäiskaupan suuryksikön, tilaa vaativan erikoiskaupan tai päivittäistavarakaupan yksikön.

Vuodenvaihteessa alustava myyntiaika

Tontin huutokauppaamista käsitellään ensi viikolla kaupunkikehityslautakunnassa. Mikäli lautakunta näyttää vihreää valoa idealle, huutokauppaan tontti laitetaan alustavan aikataulun mukaan joulukuun puolivälissä.

─ Joulun takia myyntiaika voisi olla puolitoista kuukautta ja päättyä tammikuun lopussa,
kaupungingeodeetti Sini Pekkala kertoo.

Mikäli kaupat syntyvät, tontti vapautuu ostajan käyttöön ensi kesänä.

 

Lisätietoja:
Kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, p. 020 617 4418, paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi)
Kaupungingeodeetti Sini Pekkala, p. 020 617 4456, sini.pekkalaatimatra.fi (sini[dot]pekkala[at]imatra[dot]fi)