Kuva
Rantamaisema Imatra Saimaa

Lempukan ja Hosseinlahden selvitykset ovat valmistuneet

Tiedote
22.11.2021 17:46
Selvityksissä ei noussut esiin yllättäviä asioita. Alueiden asemakaavoitusta ei ole vielä aloitettu.

Lempukan ja Hosseinlahden alueilla on laadittu kevään, kesän ja syksyn aikana asemakaavatyötä pohjustavia selvityksiä: luontoselvitys, maisemaselvitys, liito-oravaselvitys, arkeologinen inventointi ja rakennettavuusselvitys.

Selvityksistä ei ilmennyt yllättäviä asioita, kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula kertoo.

—Luontoselvityksessä nimettiin alueelta kosteita lehtokohteita, joita metsälain 10 §:n mukaan ei saa tuhota. Kasvilajiston osalta uhanalaisia tai silmälläpidettäviä lajeja alueelta ei havaittu. Inventointialueella on paikoin runsaastikin tikkojen ruokailuun sopivaa lahopuuta. Malonsalmen ranta-alue on tärkeää lepakoiden ruokailu- ja siirtymisalueitta. Liito-oravia sen sijaan alueelta ei havaittu.

Lempukan-Hosseinlahden alueella sijaitsee arkeologisia kohteita. Nyt tehdyssä arkeologisessa selvityksessä löytyi ennestään tunnettujen kohteiden lisäksi yksi uusi rekisteröimätön arkeologinen kohde, kiviröykkiö, joka liittyy varhaiseen kaskiviljelyyn.

Rakennettavuusselvityksen mukaan alueen maapohja on rakennettavuudeltaan kohtuullisen hyvää. Maisemaselvityksessä puolestaan on tutkittu maiseman rakenne ja arvot sekä Lempukka-Hosseinlahden alueelta että Malonsaaren, Mikonsaaren ja Haapasaaren alueilta.

Kaavoitusta ei ole vielä aloitettu

Kaupunginhallitus on päättänyt Lempukan ja Hosseinlahden asemakaavatyön aloittamisesta 14.12.2020. Työtä ei toistaiseksi ole aloitettu, sillä poliittiset päättäjät käyvät asiasta vielä keskustelua.

Jos asemakaavoitustyö päätetään aloittaa, kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua prosessiin normaalin tavan mukaisesti. Mahdollisen kaavoitustyön eri vaiheissa järjestetään asukastilaisuuksia, joissa avataan kaavaratkaisua ja kuullaan kaupunkilaisia.

 

Lisätietoja:

Kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula, kaija.maunulaatimatra.fi (kaija[dot]maunula[at]imatra[dot]fi), 020 617 4460

Katso selvitykset verkkosivuilla