Kuva
Magneettikirjaimia sekaisin.
Esiopetusta annetaan päiväkodeissa ja koulukeskuksissa.

Viisivuotiaiden esiopetus aloitetaan päiväkodeissa ja Mansikkalan koulukeskuksessa

Tiedote
20.4.2021 16:28
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu alkaa Imatralla syksyllä 2021. Kokeilu koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun ensimmäinen lukuvuosi järjestetään Imatralla päiväkodeissa sekä Mansikkalan koulukeskuksen kahdessa viisivuotiaiden ryhmässä. Toinen esiopetusvuosi järjestetään koulukeskuksissa.

Esiopetus on perheille maksutonta, ja sitä järjestetään neljä tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa. Esiopetuksen lisäksi lapsi voi osallistua varhaiskasvatukseen.

–Varhaiskasvatus järjestetään tarvittaessa samassa paikassa esiopetuksen kanssa. Pienille lapsille on erityisen tärkeää, ettei heidän tarvitse vaihtaa paikkaa kesken päivän, varhaiskasvatuspalveluiden päällikkö Minna Leinonen toteaa.

Leikki on tärkeä osa esiopetusta

Kaksivuotinen esiopetus on sekoitus varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Opetuksessa korostetaan lapsilähtöistä, leikkiin ja tutkivaan havainnoitiin perustuvaa pedagogiikkaa.

Toiminta perustuu pitkälti lasten mielenkiinnon kohteisiin ja kukin lapsi saa edetä oppimisessaan omaan tahtiinsa.

–Leikki eri muodoissaan on keskeistä esiopetuksen toiminnassa päivittäin, Leinonen kertoo.

Kokeiluun osallistuvat lapset tulevat myös oppilashuollon palveluiden piiriin.

–On todella hienoa, että Imatra on päässyt mukaan kokeiluun ja että voimme tarjota koko ikäluokalle yhdenvertaisesti mahdollisuuden osallistua kaksivuotiseen esiopetukseen.

Tieto esiopetuspaikasta on lähetetty perheille maanantaina

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia. Imatralla kokeilun piiriin kuuluu 182 perhettä.

Perheille on lähetetty tieto lapsen esiopetuspaikasta postitse maanantaina. Paikka on hyväksyttävä verkossa 30.4. mennessä.

Lapsi voi osallistua esiopetuskokeiluun myös muualla kuin päiväkodin tai koulun esiopetusryhmässä.

–Tärkeintä on, että lapsi oppii ne taidot, jotka on määritelty opetussuunnitelmassa. Taitoja voi harjoitella myös esimerkiksi perhepäivähoitajalla tai kotona, Leinonen muistuttaa.

Jos lapsi ei osallistu ryhmätoimintaan, siitä on ilmoitettava sähköpostitse Minna Leinoselle (minna.leinonenatimatra.fi (minna[dot]leinonen[at]imatra[dot]fi)) tai Sari Sivoselle (sari.sivonenatimatra.fi (sari[dot]sivonen[at]imatra[dot]fi)).

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu alkaa Imatralla ensi syksynä. Kokeilussa esiopetus kestää yhden vuoden sijasta kaksi vuotta ja se aloitetaan vuotta normaalia aikaisemmin.

 

Lisätietoja:

Varhaiskasvatuspalveluiden päällikkö Minna Leinonen, 020 617 3515, minna.leinonenatimatra.fi (minna[dot]leinonen[at]imatra[dot]fi)

Muokattu 21.4. klo 8.44: Listätty, että tieto esiopetuspaikasta on lähetetty maanantaina postitse.