Kuva
Pianon näppäimistö.
Haku musiikkiluokalle on käynnissä.

Haku musiikkiluokalle ja kaksikieliseen opetukseen on käynnissä

Tiedote
27.1.2021 17:09
Musiikkiluokat toimivat Mansikkalassa ja kaksikielistä opetusta annetaan Kosken koulukeskuksessa. Valintakokeet järjestetään helmikuun aikana.

Hakuaika musiikkiluokalle päättyy sunnuntaina 31.1.

Musiikkipainotteista opetusta järjestetään Imatralla Mansikkalan koulukeskuksessa 3.–9.-luokilla. Opetukseen voi hakeutua kolmannelle luokalle tai myöhemmin.

Hakeminen tapahtuu Wilman kautta. Testit järjestetään hakijoille helmikuussa viikolla 8.

- Haastattelemme lapsia ja teemme yhdessä erilaisia musisointitehtäviä. Lisätietoja testeistä kerrotaan helmikuun alussa, musiikinopettaja Sari Sopanen kertoo.

Musiikkiluokalla musiikin opetusta on viisi tuntia viikossa. Pari kertaa vuodessa järjestetään konsertteja ja muita esiintymisiä.

- Jokainen musiikkiluokalle valittu 3.-luokkalainen saa automaattisesti opiskelupaikan myös musiikkiopistossa sellaisessa instrumentissa, jonka opetuksessa on vapaita oppilaspaikkoja, Sopanen vinkkaa.

Kieliluokallekin ehtii vielä hakea

Myös kaksikieliselle, suomen ja englannin yhdistävälle kieliluokalle voi hakea edelleen. Kaksikielistä opetusta järjestetään Imatralla Kosken koulukeskuksessa.

- Virallinen haku on ollut samassa yhteydessä, kun on ilmoittauduttu ensimmäiselle luokalle. Hakea voi kuitenkin edelleen lähettämällä sähköpostia minulle tiistaihin 9.2. mennessä, Kosken koulukeskuksen apulaisrehtori Mika Korhonen sanoo.

Kaksikielisellä luokalla englantia opiskellaan ensimmäisestä luokasta lähtien kohdekielenä. Sen lisäksi englantia käytetään lasten ikätason huomioiden arkisessa toiminnassa, esimerkiksi tervehdyksissä ja ohjeissa.

- Ensimmäisellä ja toisella englanniksi pidetään noin noin 25 % opetuksesta. Määrä nousee iän myötä niin, että viidennellä ja kuudennella luokalla englantia käytetään 70 – 80 % tunneista, opettaja Sari Airola kertoo.

Kieliluokkien valintakokeet järjestetään helmikuussa viikolla seitsemän. Kokeissa testataan muun muassa äidinkieleen ja asioiden hahmottamiseen liittyviä asioita.

Kaksikieliseen opetukseen voi hakeutua myös muille luokille, mikäli luokilla on tilaa. Nämä täydennyshaut järjestetään viikolla 8 ja niistä kerrotaan huoltajille viikolla 5 Wilman kautta.

 

Lisätietoja musiikkiluokista:

Musiikin opettaja Sari Sopanen, sari.sopanenatedu.imatra.fi (sari[dot]sopanen[at]edu[dot]imatra[dot]fi)

Lisätietoja kaksikielisestä opetuksesta:

Apulaisrehtori Mika Korhonen, mika.korhonenatimatra.fi (mika[dot]korhonen[at]imatra[dot]fi)