Kuva
Tuleva maakuntajohtaja Satu Sikanen esittäytyi valtuustolle.

Imatran valtuustoseminaarissa valmistauduttiin syksyn budjettityöhön

Tiedote
17.8.2020 22:19
Keskusteluaiheina talousnäkymät sekä urheilutalon ja uimahallin vaihtoehdot.

Imatran kaupunginvaltuusto kokoontui seminaariin maanantaina.

─ Syventävää keskustelua käytiin kaupungin talousnäkymistä vuosina 2020-2030. Toinen paljon keskustelua herättänyt aihe oli urheilutalon ja uimahallin vaikutusten arviointia, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm kertoo.

Talousnäkymiä avasi valtuutetuille kaupunginjohtaja Kai Roslakka. Hän painotti, että Imatran tulorahoitus ei riitä palvelujen tuottamiseen enää kauan, mikäli mitään korjausliikkeitä ei tehdä.

Seminaarin aluksi valtuutetuille esittäytyi tuleva maakuntajohtaja Satu Sikanen.

Esillä urheilutilojen arviointi

Uimahallin ja urheilutalon eri vaihtoehdoista tehtyä vaikutusten arviointia esitteli hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala. Vaikutusten arviointi tehtiin viime talvena ja se oli tarkoitus esitellä maaliskuussa, mutta koronan takia esittely siirtyi viidellä kuukaudella.

Ennakkovaikutusten arviointia ovat olleet tekemässä muun muassa lastenparlamentti, nuorisovaltuusto, vammais- ja vanhusneuvosto, seurafoorumi, kuntalaiset, liikuntapalveluiden henkilöstö ja imatralaiset yrittäjät.

Ennakkovaikutusten arvioinnin satoa urheilutalon ja uimahallin vaihtoehdoista on luettavissa alla olevan liitteen kautta.

Seminaari pohjusti syksyn päätöksiä

Seminaarit ovat valtuutetuille tilaisuuksia vaihtaa mielipiteitä ja kysyä lisää valmisteilla olevista asioista.

Seminaareissa ei tehdä yksittäisistä asioista päätöksiä, vaan niiden paikka on yleisölle avoimissa valtuuston kokouksissa.

Käydyt seminaarikeskustelut niin talousnäkymistä kuin uimahallista ja urheilutalosta pohjustavat syksyn talousarvion ja –suunnitelman valmistelua.

─ Valtuuston selvä tahtotila kuitenkin on, että uimahallin ja urheilutalon palvelut säilyvät kaupungissa, Niina Malm sanoo.

 

Seuraava valtuuston kokous on 14.9.

 

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm, p. 0400588978, niina.malmatimatra.fi (niina[dot]malm[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Tommi Matikainen, p. 0400 810 031, tommi.matikainenatimatra.fi (tommi[dot]matikainen[at]imatra[dot]fi)

 

Lukuohje alla olevan (liite) uimahallin ja urheilutalon ennakkovaikutusten arvioinnin tulkintaa varten:

  • Jokaisesta vaihtoehdosta arvioitu lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutukset
  • Pisteytys vaihtoehdoille jokaisessa osa-alueessa -3…..+3.
  • Eri osa-alueiden merkitystä ei ole painotettu, minkä vuoksi esimerkiksi keskiarvon laskeminen päätöksenteon näkökulmasta ei ole relevanttia.