Kuva
Mansikkalan koulukeskuksen työmaapäällikkö Mika Kaskela.
Mansikkalan koulukeskuksen työmaapäällikkö Mika Kaskela.

Työmaapäällikkö Mika Kaskela on tyytyväinen vastavalmistuneeseen Mansikkalan koulukeskukseen

Tiedote
4.8.2020 10:34
Mansikkalan koulukeskus on nyt luovutettu rakentajalta kaupungille. Työmaapäällikkö Mika Kaskela on yhdessä peräti 800 työntekijän kanssa saattanut uransa tähän asti isoimman projektinsa loppuun.

Imatran kaupunki valitsi YIT:n Mansikkalan koulukeskuksen urakoitsijaksi maaliskuussa 2018. Mika Kaskela tuli mukaan saman vuoden syyskuussa.

 Sitä ennen hankkeessa oli jo tehty maanrakennus-, perustus- ja vanhan koulun purkutyötä, Kaskela sanoo.

Työmaapäällikön työnkuva koostuu muun muassa aikataulujen ja työmaan tapahtumien seurannasta.

– Minun tehtäväni on ollut valmistella ja aikatauluttaa työvaiheet sekä valita yhdessä yrityksemme hankinnan kanssa aliurakoitsijat. Työmaan kulku ja hallinta olivat vastuullani. Työtä tehdään yhdessä työnjohtajien, aliurakoitsijoiden sekä työntekijöiden kanssa – hyvä yhteishenki vie asioita eteenpäin, Kaskela kuvailee.

Koulukeskuksen urakka on vaatinut yhteydenpitoa moneen suuntaan.

– Yhteistyö niin työntekijöiden kesken, kuin kaupungin ja Mitran suuntaan on sujunut erinomaisesti. Asiat on saatu aina ratkaistua nopeasti, ja käymämme keskustelu on ollut avointa ja rehellistä, Kaskela kehuu yhteistyötä.

IMG_0710.JPG

Suomen suurin puukoulu on nimensä mukaisesti mittava urakka

Hankkeen mittakaava ja puu materiaalina ovat Kaskelan mukaan tehneet työrupeamasta erityisen:

 Projekti on ylivoimaisesti suurin, jossa olen ollut mukana. Lisäksi aikaisemmin yleisesti tyypillisempien betonielementtien sijaan koulukeskusta hallitsevat puuelementit ovat tuoneet oman mausteensa työhön.

Mansikkalan koulukeskuksen rakentaminen on ollut iso urakka myös työntekijöissä laskettuna.

 Työmaalle on perehdytetty yhteensä 800 henkilöä. Samanaikaisesti paikalla on ollut parhaimmillaan noin 120 ihmistä töissä. Suurin osa työntekijöistämme on lähiseudulta. Aliurakoitsijoiden ja tavarantoimittajien määrä on 150 ja 200 ihmisen välillä, Kaskela kertoo työvoimasta.

IMG_0829.JPG

Työmaapäällikkö voi olla tyytyväinen valmiiseen kohteeseen. Kaskelan mielestä koulukeskus vastaa sitä, mitä sen pitkin olla:

– Kyllä lopputulos miellyttää minua. Sekä julkisivu että sisätilat onnistuivat hyvin. Arkkitehdeille annan pisteitä laajamittaisen kohteen suunnittelusta.

Nyt kun koulukeskuksen avaimet on lopullisesti luovutettu kaupungille, suurin työ on tehty. Vielä on kuitenkin jotain tehtävää.

– Edessä on muun muassa asiakirjojen arkistointia sekä taloudellisen loppuselvityksen tekeminen aliurakoitsijoiden kanssa, kertoo Kaskela.

Miltä nyt tuntuu?

Kaskela jättää koulukeskuksen hyvillä mielin uusiin tiloihin saapuville käyttäjille, ja toivoo, että tulijat ovat tyytyväisiä. On kiitosten aika:

 Koko YIT Savo-Karjalan yksikkö haluaa kiittää Imatran kaupunkia tästä mahdollisuudesta. Olen iloinen, että saimme urakan – onhan tämä spesiaalihanke alueella. Kiitän kaikkia projektin työntekijöitä, ennen kaikkea tämä oli yhteistyöponnistus, Kaskela summaa.

Ison uurastuksen jälkeen voivat rakentajat taputtaa itseään selkään – Kaskela kertoo päättäjäissuunnitelmista:

 Työporukalla menemme saunomaan ja huuhdomme Mansikkalan pölyt Saimaaseen juhlistaen projektin loppuun saattamista.

IMG_0786.JPG