Kuva
Annosjakelu alkoi viime viikolla.
Annosjakelu alkoi viime viikolla.

Annosjakelun ongelmat on selvitetty

Tiedote
28.4.2020 13:23
Vaihtoehtona myös ruokailu kouluilla.

Koululaisten annosjakelussa ilmeni ongelmia maanantaina. Ilman annoksia jäi 40-50 ennakkoon ilmoitettua lasta. Tämä johtui inhimillisestä erehdyksestä.

Imatran kaupunki selvitti asiaa annokset tuottavan Saimaan Tukipalvelut Oy:n kanssa, jotta vastaava ei toistu. Kaikki viime viikon tiistaihin kello 16 mennessä ilmoittautuneet saavat keskiviikkona annoksensa. Keskiviikkona jaetaan poikkeuksellisesti kaksi annosta jokaiselle ilmoittautuneelle vapun takia. Kaupunki ja Satu muistuttavat, että annokset on haettava sieltä pisteestä, mihin ilmoittautumisvaiheessa on sitouduttu.

Määrä yli tuplaantunut ennakkokyselystä

Ensimmäiseen kyselyyn annosjakelusta vastasi myöntävästi 450. Määräaikaan mennessä annosjakeluun ilmoittautui lopulta lähes 800 lasta. Tämän jälkeen jakelun piiriin otettiin esiopetuksen lapset ja jälki-ilmoittautuneet. Nyt Imatralla annosjakelun piirissä on 1016. Tämä määrä on ilmoittautunut viime tiistaihin mennessä.

─ Poikkeusjärjestelyistä johtuen annoksia ei pystytä tekemään enempää. Viime viikon tiistain jälkeen ilmoittautuneet otetaan jonostuslistalle. He pääsevät ruuanjakelun piiriin ilmoittautumisjärjestyksessä, jos joku peruu osallistumisensa. Siksi on tärkeää, että perumiset tehdään rehtoreille. Mikäli annos jätetään hakematta kaksi kertaa peräkkäin, nimi putoaa pois listalta ja paikan saa joku jonostusvuorolainen, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Annosjakeluun lähdettiin Imatralla ennakkokyselyn pohjalta. Tämän tiedon varassa uskottiin, että kapasiteetti riittää. Nyt määrä on yli tuplaantunut.

Turunen muistuttaa, että Imatralla on vaihtoehtona peruskoulun etäoppilaille myös ruokailu koululla. Tähän voi ilmoittautua Wilman kautta rehtoreille joka viikko viimeistään torstaina.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)