Kuva
Koululaisten annosjakelu alkaa keskiviikkona.
Koululaisten annosjakelu alkaa keskiviikkona.

Annosjakeluun osallistuu Imatralla 785 lasta, alkaa ensi keskiviikkona

Tiedote
16.4.2020 20:04
Aluksi jakelun piirissä peruskoulu ja lukio, vastaava suunnittelu käynnissä myös esiopetukseen.

Ruoka-annosten jakelu etäopiskelijoille aloitetaan Imatralla aiemmasta tiedosta poiketen vasta keskiviikkona 22.4. Kahden päivän viive johtuu siitä, että ruuan toimittajalla on ollut vaikeuksia pakkausmateriaalin osalta.

Tarkennetussa kyselyssä huoltajat ilmoittivat annosjakeluun 785 koululaista eli noin kolmanneksen oppilaista.

Ruoka-annosjakelu on nyt aluksi kohdennettu peruskoulun ja lukion oppilaille. Esiopetuksen osalta ruokajakelu pyritään aloittamaan sitä toivoville viikosta 18 alkaen. Asiasta tiedotetaan lähiaikoina huoltajille Wilman kautta.

Haku ennakkon sovitusta paikasta

Annoksia jaetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-14 välisenä aikana. Maanantaina jaetaan alkuviikon lounaat (2 kpl /oppilas) ja keskiviikkona kolmen päivän annokset.

Ruoka-annokset ovat valmiina pakattuina kasseihin, erikoisruokavaliot ovat oppilaan nimellä. Annokset ovat saatavissa vain siitä jakelupisteestä, minkä huoltaja on ennakkoon valinnut kyselyssä. Jakelupisteitä ovat Mansikkalan, Vuoksenniskan, Tainionkosken, Kosken ja Meltolan koulu. Annosten kysynnän vuoksi Meltolassa jakelupaikka muuttui koululle päiväkodin sijasta.

─ Paikalla on koulunkäynninohjaajia valvomassa, että henkilöt noudattavat turvaetäisyyksiä ja ylimääräisiä oppilaiden kokoontumisia ei pääse syntymään, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Ruokakuljetuksia suoraan kotiin erityisen painavista syistä anoneisiin ollaan erikseen yhteydessä perjantaina.

Tarkemmat ohjeet annosjakeluun ilmoittautuneille ensi viikon käytänteistä lähetetään torstain ja perjantain aikana Wilman välityksellä.

Sama valmistaja kuin kouluruualla

Ruoka-annokset ovat Saimaan Tukipalvelut Oy:n (Satu) suunnittelemia, valmistamia ja jäähdyttämiä ruoka-annoksia, jotka säilyvät jääkaapissa vähintään kolme vuorokautta. Annosten valmistaja on sama, joka tuottaa kaupungin koulujen ruokapalvelut normaalioloissa.

Ruoka-annosten jakelua jatketaan niin kauan tänä keväänä kuin koronaepidemian vuoksi koulua käydään etänä. Etäopiskelijoilla  on edelleen mahdollista käydä syömässä myös kouluilla. Tähänkin tulee ilmoittautua ennakolta. Kaupunki korostaa, että edelleen poikkeusoloissa on noudatettava erityistä varovaisuutta ja vältettävä sosiaalisia kontakteja.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)